Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η συναυλία από την ορχήστρα της ΕΡΤ στο ''Αττικόν''

Αφιερωμένη στους γιατρούς που δίνουν μάχη καθημερινά

24 Απριλίου 2020 12:55
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η συναυλία από την ορχήστρα της ΕΡΤ στο ''Αττικόν''

Μια πολύ συγκινητική στιγμή, αλλά και εξίσου μοναδική συναυλία έδωσε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. προς τιμήν των γιατρών και των νοσηλευτών του νοσοκομείου «Αττικόν», που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό.

Τους οκτώ μουσικούς της ΕΡΤ διηύθυνε ο Γιώργος Αραβίδης και στο σχήμα συμμετείχαν οι μουσικοί Στάθης Λασκαρίδης, Βασίλης Δήμος, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Ναυσικά Δέββε, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Λεωνίδας Γρηγορόπουλος, Αριάδνη Πόλκα και Αριστείδης Σκληρός.

Το μουσικό «ευχαριστώ» της ΕΡΤ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Υπέροχες μελωδίες από έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη πλημμύρισαν τον «Αττικόν» σκορπίζοντας χαμόγελα, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου να απαντούν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Δείτε την συναυλία της ορχήστρας της ΕΡΤ έξω από το «Αττικόν»:

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη συναυλία των Μουσικών Συνόλων έξω από Νοσοκομείο, μετά από εκείνη στον «Ευαγγελισμό».

Κορωνοϊός: Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην κλινική «Ταξιάρχαι» - Άδειασαν όλα τα δωμάτια

Έφτασε στην κλινική Ταξιάρχαι ο Σωτήρης Τσιόδρας, η οποία είχε τρεις θανάτους από κορωνοϊό και 28 κρούσματα!

Οι αρχές εκκένωσαν τον χώρο μετά τα 28 κρούσματα κορωνοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών. Στην κλινική έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από την κλινική σε άλλα νοσοκομεία τουλάχιστον έξι ασθενείς.

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι.

Την ίδια ώρα σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι η κλινική πραγματοποιεί ακόμα και τώρα αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου λειτουργεί η σχετική μονάδα. Στην κλινική κατά πληροφορίες κάνουν αιμοκαθάρσεις 50 ασθενείς οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και υπάρχει το ενδεχόμενο να νοσήσουν με τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ένας ασθενής επισκέφθηκε την κλινική την τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να προχωρήσει σε αιμοκάθαρση. Ωστόσο το Μεγάλο Σάββατο, ο ασθενής παρουσίασε πυρετό και κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο κι από εκεί στο ΝΙΜΤΣ όπου και τελικά κατέληξε χθες έχοντας προσβληθεί από τον Covid-19.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κλινική γίνονταν έλεγχοι κατά την είσοδο των ασθενών και του προσωπικού προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κάποιοι όμως καταγγέλλουν επώνυμα πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τα κρούσματα στην κλινική.

Κορωνοϊός: Σε αυτά τα χωριά της Καστοριάς τελείωσε σήμερα (24/4) η καραντίνα

Η περίοδος καραντίνας ολοκληρώθηκε σε έξι χωριά της Καστοριάς σήμερα (24/4), ύστερα από 24 μέρες σε αυστηρό περιορισμό, ενώ τον ίδιο καιρό είχαν σημειωθεί έξι θάνατοι από κορωνοϊό στην περιοχή.

Η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη, η Πτεριά, η Αγία Κυριακή και η Κολοκυνθού ήταν τα χωριά που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε Νοσοκομεία.

Ο κόσμος φαίνεται πως έχει αρχίσει σιγά-σιγά να βγαίνει από το σπίτι και να κινείται στην περιοχή μετά από 24 μέρες περιορισμού. Το ίδιο, βέβαια, δεν ισχύει και για τη Λάρισα, με την καραντίνα να παρατείνετε για τους Ρομά μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Έπειτα από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά για παύση της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης στη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει την παύση των περιοριστικών μέτρων για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας. Ένα πρώτο χαρμόσυνο και αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή μας, έπειτα απ’ όλα αυτά που βιώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, αντιμέτωποι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σύγχρονα δεδομένα. Βλέπουμε ότι τα περιοριστικά μέτρα, μπορεί να ήταν κάπως αυστηρά, αλλά “δούλεψαν” κι έφεραν αποτέλεσμα.

Σε αυτό συνέβαλε η υπομονή, η συνεργασία και η υπευθυνότητα που έδειξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής. Ζητώντας συγνώμη και κατανόηση για τις όποιες αντιξοότητες αντιμετώπισαν, τους ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Ακολουθώντας τις αποφάσεις των αρμοδίων επιστημονικών φορέων και των επίσημων οργάνων της πολιτείας θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αλλά πολύ προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί χρόνος και διατήρηση στο ακέραιο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Με λίγη περισσότερη προσπάθεια και υπομονή θα τα καταφέρουμε. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share