Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Διώχνει από τα ξενοδοχεία τους μετανάστες η Κυβέρνηση μέσα στο 2020

Σημαντική απόφαση

24 Απριλίου 2020 10:22
Διώχνει από τα ξενοδοχεία τους μετανάστες η Κυβέρνηση μέσα στο 2020
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Την απόφαση της Κυβέρνησης να απομακρύνει τους μετανάστες από τα ξενοδοχεία μέσα στο 2020 ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης, τονίζοντας πως θα μεταφερθούν σε νέες δομές με πιο αυστηρά μέτρα και ελπίζοντας πως δε θα υπάρχουν εικόνες, σαν αυτές του Κρανιδίου.

«Μέσα στο 2020 θέλουμε να τα καταργήσουμε όλα αυτά τα ξενοδοχεία. Χρειαζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι κάποιες κλίνες για να φιλοξενήσουμε κάποιες ευάλωτες ομάδες. Στόχος είναι η κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία μέσα στο 2020», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ FM 104.6».

Ο υπουργός τόνισε ότι όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες. «Βάζουμε αυστηρότερους όρους», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η χώρα δεν είναι ανοιχτή για εκείνους που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Θα απελαύνονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Αναφερόμενος στο κρούσματα κορωνοϊου σε δομές φιλοξενίας μεταναστών ο Νότης Μηταράκης είπε: «Στην χώρα μας φιλοξενούμε 100.000 αιτούντων άσυλο. Σε αυτούς έχουν παρουσιαστεί 200 κρούσματα, είναι όλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο. Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες στην τοπική κοινωνία».

Μιλώντας για το περιστατικό στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι είπε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό κρούσμα εντός της ξενοδοχειακής δομής στο Κρανίδι»

Τέλος αναφερόμενος στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «υπάρχουν οργανώσεις που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό. Το Φεβρουάριο ιδρύσαμε μητρώο καταγραφής των ΜΚΟ, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές. Μέχρι το τέλος Μαΐου, θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θα υπάρξουν έλεγχοι για να δούμε το ρόλο της κάθε ΜΚΟ».

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το Κρανίδι για 14 ημέρες

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στο Κρανίδι λόγω υψηλού κινδύνου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δομή ενδεχομένως να ξεπερνούν και τα 150.

Τεράστια ανησυχία επικρατεί, δεδομένου ότι και οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν, για αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να πάρουν δραστικά μέτρα για να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμέτοχη του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικά. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι «με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες (20/04) στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share