Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σταμάτησαν την καραντίνα και το ''έσκασαν'' από τη δομή της Μαλακάσας

Σε πανικό η ΕΛ.ΑΣ

24 Απριλίου 2020 10:19
Κορωνοϊός: Σταμάτησαν την καραντίνα και το ''έσκασαν'' από τη δομή της Μαλακάσας

Σε έρευνα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά το σπάσιμο της καραντίνας για τον κορωνοϊό από τέσσερις μετανάστες στη δομή της Μαλακάσας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τέσσερις έφυγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με άγνωστο να παραμένει το πώς. Η απουσία τους διαπιστώθηκε στην καταμέτρηση και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Δύο από αυτούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στον σταθμό Λαρίσης, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Την ίδια ώρα ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει προκειμένου να εντοπιστούν οι άλλοι δύο μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι, σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί 15 αστυνομικοί λόγω της επαφής τους με αιτούντα άσυλο που βρέθηκε την Τετάρτη, θετικός στον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας για καταγγελία βιασμού σε βάρος του 10χρονου παιδιού του, με κατηγορούμενο άλλον διαμένοντα στον ίδιο χώρο.

Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΓΑΔΑ, από την οποία διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της προανάκρισης τηρήθηκαν από τους αστυνομικούς όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι.

«Η Κυβέρνηση είναι κορεσμένη και χρειάζονται αλλαγές» - Σκληρή κριτική για τον κορωνοϊό στον Μπόρις Τζόνσον από τον Τόνι Μπλερ

Σκληρή κριτική απέναντι στη βρετανική Κυβέρνηση και τον Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο άλλοτε πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Μπλερ, σχετικά με το πώς επιχειρεί να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία τη στιγμή που μιλάμε, εξαπλώνεται στο Νησί όλο και περισσότερο.

Ο Μπλερ μίλησε σε πρωινή εκπομπή για το ζήτημα, με την χώρα τώρα να μετρά 17.337 θανάτους, αναφέροντας πως η Κυβέρνηση είναι κορεσμένη και χρειάζεται αλλαγές, ενώ δε βλέπει τρόπο να συγκρατηθεί ο κόσμος, μόλις αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα περιορισμού.

«Είναι η πιο δύσκολη πρόκληση που έχω δει για οποιαδήποτε Κυβέρνηση. Είναι τρομερά πολύπλοκο κι έχει πολλές διαστάσεις», ανέφερε στην αρχή ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, πριν συμπληρώσει πως «είναι διαφορετικό, όμως, να αντιδράσεις από το να έχω κορεστεί. Νομίζω, ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην Κυβέρνηση».

Εξηγεί, επίσης, ότι «Ανάμεσα στις πολλές ικανότητες που χρειάζεσαι, για να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, είναι τα μαζικά τεστ και νομίζω, ότι χρειάζεται ένας ανασχηματισμός. Πρεπει να διαχωριστούν τα σημαντικά στοιχεία και να υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που να είναι επικεφαλής, άνθρωποι που να έχουν την ικανότητα, χωρίς απαραίτητα να είναι πολιτικοί, ή άνθρωποι της Κυβέρνησης ή της γραφειοκρατίας».

Ο Μπλερ μέσα σε όλα αυτά, πάντως, ανέφερε πως «τα λέω με σεβασμό, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι στην Κυβέρνηση και να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις. Είμαι σίγουρος, ότι όλοι εργάζονται στο θέμα, αλλά το θέμα είναι πού βρισκόμαστε, για να καταφέρουμε να μετριάσουμε την κατάσταση. Χρειάζεται να υπάρξει δράση, αποφασιστικότητα και ταχύτητα»

Ο ίδιος, μάλιστα, επιδοκιμάζει περαιτέρω ενεργοποίηση του στρατού για την αντιμετώπιση του θέματος, υπογραμμίζοντας πως «μόνο τότε αυξήσαμε την ικανότητά μας να κάνουμε κάτι για το ζήτημα. Σε κάθε Κυβέρνηση υπάρχουν τμήματα για όλα τα σημαντικά κομμάτια, αλλά εδώ υπάρχει μία μόνο μεγάλη πρόκληση για αυτή την Κυβέρνηση. Πρέπει να δούμε και πώς θα αντιδράσει, μόλις αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού. Θα είναι κάτι πολύπλοκο, εκτός κι αν έχεις τις κατάλληλες ικανότητες να τα καταφέρεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share