Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: ''Να πηγαίνουν οι άνδρες για ψώνια γιατί οι γυναίκες είναι... αναποφάσιστες'' - Ατάκα δημάρχου που δεν πέρασε απαρατήρητη

Τι ανέφερε ο δήμαρχος της Οσάκα στην Ιαπωνία

24 Απριλίου 2020 09:26
Κορωνοϊός: ''Να πηγαίνουν οι άνδρες για ψώνια γιατί οι γυναίκες είναι... αναποφάσιστες'' - Ατάκα δημάρχου που δεν πέρασε απαρατήρητη

Σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη η ατάκα του δημάρχου της πόλης Οσάκα στην Ιαπωνία, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού, οι άνδρες είναι αυτοί που πρέπει να βγαίνουν για ψώνια, καθώς οι γυναίκες είναι... αναποφάσιστες και «χρειάζονται πολύ χρόνο».

Οι γυναίκες «χρειάζονται πολύ χρόνο καθώς κάνουν βόλτες στους διαδρόμους και διστάζουν να πάρουν το ένα προϊόν ή το άλλο. Οι άνδρες μπορούν να βρουν τα πράγματα που τους έχουν γράψει να πάρουν και να φύγουν, γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερο να πηγαίνουν αυτοί για ψώνια, αποφεύγοντας την ανθρώπινη επαφή» ανέφερε ο 56χρονος Ιχίρο Ματσούι. Ωστόσο να αναφέρουμε πως εντοπίστηκαν 90 νέα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία.

Όταν ένας δημοσιογράφος αντέδρασε εκείνη την ώρα, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα σχόλιά του μπορεί να παρεξηγηθούν, αλλά αυτό ισχύει στην οικογένειά του.

Οι δηλώσεις του πάντως, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων και από τους χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρήστης του Twitter να τον κατηγορεί πως «δεν σέβεται τις γυναίκες και τους άνδρες», ενώ άλλος χαρακτήρισε το σχόλιό του «γεμάτο προκαταλήψεις εναντίον των γυναικών» προσθέτοντας πως «υπάρχουν αναποφάσιστοι άνδρες και ευκίνητες και έξυπνες γυναίκες».

«Η Κυβέρνηση είναι κορεσμένη και χρειάζονται αλλαγές» - Σκληρή κριτική για τον κορωνοϊό στον Μπόρις Τζόνσον από τον Τόνι Μπλερ

Σκληρή κριτική απέναντι στη βρετανική Κυβέρνηση και τον Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο άλλοτε πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Μπλερ, σχετικά με το πώς επιχειρεί να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία τη στιγμή που μιλάμε, εξαπλώνεται στο Νησί όλο και περισσότερο.

Ο Μπλερ μίλησε σε πρωινή εκπομπή για το ζήτημα, με την χώρα τώρα να μετρά 17.337 θανάτους, αναφέροντας πως η Κυβέρνηση είναι κορεσμένη και χρειάζεται αλλαγές, ενώ δε βλέπει τρόπο να συγκρατηθεί ο κόσμος, μόλις αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα περιορισμού.

«Είναι η πιο δύσκολη πρόκληση που έχω δει για οποιαδήποτε Κυβέρνηση. Είναι τρομερά πολύπλοκο κι έχει πολλές διαστάσεις», ανέφερε στην αρχή ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, πριν συμπληρώσει πως «είναι διαφορετικό, όμως, να αντιδράσεις από το να έχω κορεστεί. Νομίζω, ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην Κυβέρνηση».

Εξηγεί, επίσης, ότι «Ανάμεσα στις πολλές ικανότητες που χρειάζεσαι, για να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, είναι τα μαζικά τεστ και νομίζω, ότι χρειάζεται ένας ανασχηματισμός. Πρεπει να διαχωριστούν τα σημαντικά στοιχεία και να υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που να είναι επικεφαλής, άνθρωποι που να έχουν την ικανότητα, χωρίς απαραίτητα να είναι πολιτικοί, ή άνθρωποι της Κυβέρνησης ή της γραφειοκρατίας».

Ο Μπλερ μέσα σε όλα αυτά, πάντως, ανέφερε πως «τα λέω με σεβασμό, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι στην Κυβέρνηση και να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις. Είμαι σίγουρος, ότι όλοι εργάζονται στο θέμα, αλλά το θέμα είναι πού βρισκόμαστε, για να καταφέρουμε να μετριάσουμε την κατάσταση. Χρειάζεται να υπάρξει δράση, αποφασιστικότητα και ταχύτητα»

Ο ίδιος, μάλιστα, επιδοκιμάζει περαιτέρω ενεργοποίηση του στρατού για την αντιμετώπιση του θέματος, υπογραμμίζοντας πως «μόνο τότε αυξήσαμε την ικανότητά μας να κάνουμε κάτι για το ζήτημα. Σε κάθε Κυβέρνηση υπάρχουν τμήματα για όλα τα σημαντικά κομμάτια, αλλά εδώ υπάρχει μία μόνο μεγάλη πρόκληση για αυτή την Κυβέρνηση. Πρέπει να δούμε και πώς θα αντιδράσει, μόλις αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού. Θα είναι κάτι πολύπλοκο, εκτός κι αν έχεις τις κατάλληλες ικανότητες να τα καταφέρεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share