Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι 2 πρώτοι άνθρωποι στην Ευρώπη που έκαναν το εμβόλιο

Ραγδαίες εξελίξεις!

24 Απριλίου 2020 08:36
Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι 2 πρώτοι άνθρωποι στην Ευρώπη που έκαναν το εμβόλιο
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Πραγματοποιήθηκεστο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πρώτη δοκιμή εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, στη Βρετανία, όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

«Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου, την ίδια ώρα που ο εφιάλτης έχει επιστρέψει στην Ασία.

Η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση. Είπε στο BBC "Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όπου μπορώ". Ο δεύτερος εθελοντής ήταν ο ερευνητής για τον καρκίνο Έντουαρντ Ο' Νιλ.

Οι μισοί από τους αρχικούς 800 εγγεγραμμένους εθελοντές για την κλινική δοκιμή θα λάβουν το εμβόλιο Covid-19, και οι άλλοι μισοί ένα εμβόλιο που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα αλλά όχι τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα συγκρίνουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν με κορωνοϊό στους επόμενους μήνες», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου. Η...

Posted by Ηλίας Α. Μόσιαλος on Thursday, April 23, 2020

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει ο 52χρονος που πήρε εξιτήριο από ΜΕΘ και περιγράφει πως έφτασε κοντά στον θάνατο αλλά και πως νίκησε τον ιο

Ανατριχιάζουν οι περιγραφές του Χρήστου Χαρμπίλα για την μάχη που έδωσε κι εκείνος με τον κορωνοϊό αλλά βγήκε νικητής και πήρε εξιτήριο από ΜΕΘ.

Ο ίδος είχε χάσει τον 17χρονο γιο του, ενώ σήμερα έφτασε μια ανάσα από το θάνατο αλλά κατάφερε να βγει νικητής. Συγκινιτική και θυμίζει αρκετά την περιπέτεια του κ. Χαρμπίλα είναι και αυτού το ασθενή όπου νίκησε τον κορωνοϊό και μετά προσλήφθηκε για να τον αντιμετωπίσει

Ο 52χρονος που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό παρέμεινε για 14 μέρες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Άγιος Αντρέας» της Πάτρας, αλλά μπόρεσε με τη βοήθεια των γιατρών να γίνει καλά. Όπως ο ίδιος λέει τώρα παρακαλεί το Θεό να σώσει τον πατέρα του που δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας κι ο ίδιος τον κορωνοϊό.

«Δεν περίμενα να αρρωστήσω από κορωνοϊό γιατί είμαι άνθρωπος που προσέχω πάρα πολύ και από τη στιγμή που είμαι και πατέρας πρόσεχα ακόμα περισσότερο. Στην αρχή είχα λίγο βήχα, είχα δέκατα,τα πόδια μου ήταν κρύα, πήγα στο γιατρό και μου είπε: "Χρήστο, δεν είναι τίποτα, θα περάσει". Μετά από τρεις μέρες ξαναπήγα στο γιατρό γιατί δεν είδα καλυτέρευση με την αντιβίωση. Ο γιατρός επέμενε ότι θα μου περάσει. Στη συνέχεια άλλαξα γιατρό και σώθηκα. Αμέσως κατάλαβε ο άνθρωπος ότι δεν είμαι καλά, είχα δύσπνοια και με έστειλε στο νοσοκομείο "Άγιος Αντρέας" που εφημέρευε, μου έκαναν το τεστ και βγήκα θετικός» λέει στο protothema.gr και συνεχίζει: «Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα πάρα πολύ για τη ζωή μου και μάλιστα όταν μου ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι πρέπει να με διασωληνώσουν, έτρεμα ολόκληρος από το φόβο μου. Τους παρακάλεσα να μου κάνουν μια ηρεμιστική ένεση για να μην καταλάβω τίποτα.

Έμεινα διασωληνωμένος 14 μέρες. Μόλις άνοιξα τα μάτια μου, είδα τους γιατρούς πάνω από το κεφάλι μου, οι οποίοι μου είπαν "Χρήστο πήγες στην άλλη ζωή και επέστρεψες νικητής". Αμέσως ζήτησα να μιλήσω στο τηλέφωνο με την οικογένειά μου και όταν με άκουσαν έκλαιγαν από χαρά, δεν το πίστευαν».

«Παρακαλώ το Θεό να τα καταφέρει και ο πατέρας μου, ο οποίος είναι διασωληνωμένος στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Μάλιστα, μπήκε μετά από μένα, ήταν ανήσυχος και ρώταγε συνέχεια τους γιατρούς για την πορεία της υγείας μου. Ελπίζω να τα καταφέρει γιατί είναι 90 ετών» λέει στο protothema.gr o Χρήστος Χαρμπίλας.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share