Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Μπήκε και «βούτηξε» έναν πίνακα του Βαν Γκογκ αξίας σχεδόν 3 εκατ. ευρώ σε μουσείο του Άμστερνταμ (video)

Τι είπαν για τα μέτρα ασφαλείας;

23 Απριλίου 2020 23:19
Απίστευτο: Μπήκε και «βούτηξε» έναν πίνακα του Βαν Γκογκ αξίας σχεδόν 3 εκατ. ευρώ σε μουσείο του Άμστερνταμ (video)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Απίστευτο είναι αυτό που έγινε στην Ολλανδία και σε μουσείο του Άμστερνταμ, όπου ληστής μπήκε και «βούτηξε» πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γογκ, αξίας περίπου 2.97 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο κλέφτης στις 30 Μαρτίου μπαίνει στο μουσείο σπάζοντας μια τζαμένια πόρτα με μια βαριοπούλα. Δεν πάει πολύς καιρός, βέβαια, από τότε που κλέφτες πήραν πίνακα του Πικάσο.

Αφού έσπασε όσες γυάλινες πόρτες βρήκε στο διάβα του, ο κλέφτης φαίνεται να βάζει τον πίνακα κάτω από το χέρι του και να αποχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο διευθυντής του μουσείου επιμένει ότι τα μέτρα ασφαλείας είχαν εγκριθεί από ειδικούς σε τέτοια ζητήματα. Η ληστεία αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για το μουσείο, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά το κλείσιμό του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τόσο ο πίνακας που χρονολογείται από το 1884 όσο και ο κλέφτης παραμένουν άφαντοι με τις αρχές να ελπίζουν ότι με τη δημοσιοποίηση του βίντεο θα υπάρξουν νέες πληροφορίες.

Εκτός από τον κλέφτη οι αστυνομικοί αναζητούν και τον οδηγό ενός λευκού βαν, που φαίνεται στις κάμερες να περνάει από το μουσείο την ώρα της κλοπής εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο ασύλληπτος δράστης να είχε και συνεργούς.

Άμπου Ντάμπι: Χάθηκε από μουσείο πίνακας του Ντα Βίντσι!

Εξαφανίστηκε από μουσείο του Άμπου Ντάμπι ο διάσημος πίνακας «Salvator Mundi» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπως ανέφερε η εφημερίδα New York Times!

Ο πίνακας είχε πουληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie's, το 2017 για 450,3 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

Ο αγοραστής του φέρεται ότι ενεργούσε για λογαριασμό του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Να σας θυμήσουμε άλλο έναν διάσημο πίνακα και ποιος ζωγράφος κρύβεται και πίσω απο αυτόν!

Το μουσείο του Άμπου Ντάμπι, που συνεργάζεται με το Λούβρο του Παρισιού, είχε ανακοινώσει έναν μήνα αργότερα ότι το αριστουργηματικό έργο θα περιλαμβανόταν στη συλλογή του. Όμως η προγραμματισμένη παρουσίασή του στο κοινό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ματαιώθηκε για άγνωστους λόγους.

Η εξαφάνιση του Salvator Mundi αναζωπύρωσε τις εικασίες σχετικά με την αυθεντικότητά του! Επισημαίνοντας ότι δεν έγινε ποτέ σαφές το πώς απέκτησε το μουσείο τον πίνακα από τους Σαουδάραβες!

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το υπουργείο Πολιτισμού των ΗΑΕ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πού βρίσκεται σήμερα ο πίνακας. Υπάλληλοι του μουσείου είπαν στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζουν τι απέγινε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share