Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα της κλινικής στο Περιστέρι

Ραγδαίες εξελίξεις!

23 Απριλίου 2020 19:23
Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα της κλινικής στο Περιστέρι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον φονικό ιό, αφού έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική παρέμβαση.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, κύριος Βαγγέλης Ιωαννίδης, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται η παρέμβαση του.

Κορωνοϊός: Ακόμη 55 κρούσματα στην Ελλάδα - Έφτασαν τα 2.463 συνολικά

Ακόμη 55 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με την Ελλάδα να φτάνει συνολικά στα 2.463, ενώ ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τους 125 θανάτους, με τον τελευταίο στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές. Τα 574 κρούσματα έχουν σχέση με ταξίδι και τα 1.131 με ένα ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως ανέφερε, 52 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ με μέσο όρο τα 66 έτη και 57 έχουν βγει από αυτές. Για όσους βρίσκονται, οι 15 είναι γυναίκες και οι 37 είναι άνδρες. Το 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Σχετικά με τους θανόντες, οι 33 είναι γυναίκες και οι 92 άνδρες, με μέσο όρο τα 70 έτη, ενώ το 90.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Προς το παρόν, έχουν διενεργηθεί 59.241 διαγνωστικά τεστ.

Κορωνοϊός: Πάνω από 29 κρούσματα στην ιδιωτική κλινική Περιστερίου

Έγινε πριν από λίγη ώρα η επιβεβαίωση για 29 κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share