Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ακόμη 589 νεκροί στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

23 Απριλίου 2020 17:17
Κορωνοϊός: Ακόμη 589 νεκροί στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη 589 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας το συνολικό αριθμό αυτή τη στιγμή στους 18.689 θανάτους.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν πρόκειται για όλες τις χώρες του Βασιλείου, μιας και μέσα στην ημέρα (23/4) αναμένονται και τα αποτελέσματα από τη Βόρεια Ιρλανδία. Κάπως έτσι, το Υπουργείο Υγείας έκανε ενημέρωση για την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, αν και η αμφισβήτηση για τους πραγματικούς νεκρούς ολοένα και αυξάνεται.

Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μπήκαν 15 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ μετά την επαφή που είχαν με μετανάστη θετικό στον ιό

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον θετικό στον κορωνοϊό κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας για καταγγελία βιασμού σε βάρος του 10χρονου παιδιού του, στην δομή φιλοξενίας Μαλακάσας, με κατηγορούμενο άλλον διαμένοντα στον ίδιο χώρο.

Ο άνδρας προερχόταν από τη δομή της Μαλακάσας που ήταν σε καραντίνα, του έγινε τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε θετικό.

Τότε σήμανε συναγερμός και αμέσως οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, πολλοί αστυνομικοί από το εν λόγω τμήμα, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του στην ιατροδικαστική υπηρεσία στου Γουδή, αλλά και στο Κέντρο Υγείας στο Καπανδρίτι αποφασίστηκε να κάνουν τεστ για κορωνοϊό, ενώ τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα.
Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΓΑΔΑ, από την οποία διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της προανάκρισης τηρήθηκαν από τους αστυνομικούς όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τους αστυνομικούς σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΓΑΔΑ για το θέμα, αναφέρεται:

«Την Κυριακή του Πάσχα (19-04-2020), η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος αλλοδαπός ανήλικος, οι γονείς του και 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την 22-04-2020.

Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια).

Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Χθες (22-04-2020), ο αλλοδαπός πατέρας του ανήλικου θύματος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό Covid-19.

Κατόπιν τούτου, (15) αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Τέλος, στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share