Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Σε καραντίνα όλο το κτίριο

Θρίλερ!

23 Απριλίου 2020 12:10
Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Σε καραντίνα όλο το κτίριο
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τμήμα της ΓΑΔΑ τέθηκε σε καραντίνα και έγινε απολύμανση, ενώ 10 αστυνομικοί θα μεταβούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τεστ κορωνοϊού, καθώς ήλθαν σε επαφή με αιτούντα άσυλο στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), η οποία λαμβάνει μέτρα προκειμένου ν’ αποφύγει πιθανά κρούσματα κορωνοϊού στο εσωτερικό της.

Και αυτό, διότι δέκα αστυνομικοί της είχαν έλθει σ’ επαφή με αιτούντα άσυλο από το Αφγανιστάν, ο οποίος φιλοξενείται στη δομή της Μαλακάσας και πλέον έχει βρεθεί θετικός στον SARS-CoV-2.

Συγκριμένα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Αφγανός, 36 ετών, μαζί με τη γυναίκα του και το 9 ετών παιδί τους, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα (ΑΤ) Ωρωπού ώστε να καταγγείλουν πως το αγόρι είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν 28 ετών ομοεθνή τους.

Ο 28χρονος συνελήφθη, ενώ οι γονείς και το παιδί μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου κατέθεταν έως το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Έπειτα, η οικογένεια επέστρεψε στη δομή, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα από τις αρχές Απριλίου, όπου την Τετάρτη ο πατέρας διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Άμεσα σήμανε συναγερμός κι ενημερώθηκε το ΑΤ Ωρωπού και το προαναφερθέν τμήμα της ΓΑΔΑ, στα οποία έγινε απολύμανση, ενώ οι δέκα αστυνομικοί που μετείχαν στην υπόθεση θα μεταβούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ώστε να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό. Επιπλέον, έλαβαν την οδηγία να μην έχουν στενές επαφές με τις οικογένειές τους.

Κορωνοϊός: Στους 123 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 76χρονος (Video)

Στους 123 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στον Ερυθρό.

Ενώ, πριν από λίγο είχε γίνει γνωστό ότι ασθενής 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ, υπερλιπιδαιμία) εξέπνευσε στις 4 τα ξημερώματα. Επίσης, στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην Ελλάδα επτά νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.408, 55 στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, 51 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share