Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικές εικόνες από την Σουηδία: Άνθρωποι έχουν κατακλύσει τα πάρκα ενώ 172 συμπολίες πέθαναν από κορωνοϊό

Μια από τις χειρότερες μέρες

23 Απριλίου 2020 11:32
Σοκαριστικές εικόνες από την Σουηδία: Άνθρωποι έχουν κατακλύσει τα πάρκα ενώ 172 συμπολίες πέθαναν από κορωνοϊό

Η Σουηδία κατέγραψε 172 νέους θανάτους από κορωνοϊό και 682 νέα κρούσματα σήμερα σε μια από τις πιο ζοφερές ημέρες από την έναρξη της κρίσης. Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες που καταγράφηκαν στο Athensmagazine.gr

Οι 172 νέοι θάνατοι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ, μετά από τον χθεσινό αριθμό του 185 που έγινε μετά από το Σαββατοκύριακο. Ο αριθμός των θανάτων ανεβαίνει στη Σουηδία - η οποία δεν έχει επιβάλει κλείδωμα όπως έκανε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης - από 1.765 σε 1.937, πολύ πιο γρήγορα από ό, τι στη Δανία (384), τη Νορβηγία (169) ή τη Φινλανδία (149).

Άλλες 682 λοιμώξεις σήμερα φέρνουν το σύνολο από 15.322 σε 16.004 στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο για σχεδόν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν ότι ο ιός μπορεί να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του στην περιοχή της Στοκχόλμης, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των περιπτώσεων της Σουηδίας. Μάλιστα οι μαρτυρίες από την κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι τρομακτικές και φαντάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποίησε ότι παραμένει αβέβαιο εάν όλοι καθίστανται ανοσοποιημένοι μετά από μια φορά έκθεσης στον ιό. Η Στοκχόλμη αντιπροσωπεύει επίσης 1.070 από τους 1.937 συνολικούς θανάτους της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Γουαλενστέν είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να πει πότε ο αριθμός των θανάτων στη Στοκχόλμη θα αρχίσει να μειώνεται. «Η καμπύλη για τον αριθμό των νέων περιπτώσεων δεν έχει αρχίσει να μειώνεται ακόμη, οπότε δεν είμαστε εκεί», είπε.

Η Σουηδία δεν επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα όπως έκανε σχεδόν όλη η Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα και σχολεία είναι ακόμα ανοιχτά. Απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 50 ατόμων μαζί με επισκέψεις σε γηροκομεία, αλλά κατά τα άλλα συνιστάται η κοινωνική αποστασιοποιήση παρά επιβάλλεται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share