Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Τραγωδία δίχως τέλος στο Ιράν - Πάνω από 85.000 τα κρούσματα

94 νέοι θάνατοι

22 Απριλίου 2020 15:19
Κορωνοϊός: Τραγωδία δίχως τέλος στο Ιράν - Πάνω από 85.000 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρουν τα νούμερα που σημειώνονται καθημερινά στο Ιράν, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξάνεται τρομακτικά, ξεπερνώντας πλέον τις 85.000. Παράλληλα, δραματική παραμένει η κατάσταση και στην Ισπανία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών.

94 νέοι θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν με το συνολικό του αριθμό να ανέρχεται στους 5.391 όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιάνους Τζαχαπούρ. Ο ίδιος είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα είναι 85.996.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του Ιράν επέτρεψε σε ορισμένες επιχειρήσεις της Τεχεράνης, που παρέμεναν κλειστές τις τελευταίες εβδομάδες, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν ξανά το προηγούμενο Σάββατο, παρά το γεγονός πως η χώρα παραμένει στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στη Μέση Ανατολή.

«Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα θα είναι χειρότερο» - Σοκάρει η εκτίμηση από τις ΗΠΑ

Σοκαριστική είναι η εκτίμηση που έρχεται από τις ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, τον διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο οποίος μιλώντας στην «Washington Post» τόνισε, ότι θα έρθει δεύτερο χειρότερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα.

«Υπάρχει πιθανότητα η επιθετικότητα του ιού στη χώρα μας τον επόμενο χειμώνα να είναι χειρότερη από αυτό που περνάμε τώρα. Και όταν το λέω αυτό σε άλλους, δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Εννοώ πως θα συμπέσει η επιδημία της γρίπης με εκείνη του κορωνοϊού το ίδιο χρονικό διάστημα», σημείωσε, ενώ στην χώρα η «μαύρη» λίστα των νεκρών μεγαλώνει.

Όπως εξήγησε, αυτό θα δυσχεράνει κατά πολύ την κατάσταση αφού το εθνικό σύστημα υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τα δύο. Και, μπορεί ο ιός της γρίπης να μην βρίσκεται αυτή την περίοδο σε έξαρση, όμως ήδη στις ΗΠΑ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 168 παιδιά, σύμφωνα με το Κέντρο. Σύμφωνα με τον Ρέντφιλντ, η ταυτόχρονη δράση γρίπης και κορωνοϊού θα σήμαινε υπερκορεσμό στα νοσοκομεία, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά στην άρση του lockdown, ο Ρέντφιλντ δήλωσε πως οι διαδηλώσεις και οι εκκλήσεις να «ανοίξει» η οικονομία δεν βοηθούν. Μάλιστα, κάλεσε τους κρατικούς αξιωματούχους να επενδύσουν στην «επόμενη ημέρα» και πάνω σε αυτό να δουλέψουν τους επόμενους μήνες, επιμένοντας στην τήρηση αποστάσεων και στην κλιμάκωση διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share