Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

"Θύμα" του κορωνοϊού η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας - Ακυρώνεται το Oktoberfest

Τι είπε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας

22 Απριλίου 2020 11:41
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Θύμα" του κορωνοϊού έπεσε και το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μόναχο καθώς λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και το δήμαρχο της πόλης η ακύρωσή του. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη "γιορτή" που ακυρώνεται λόγο της πανδημίας καθώς εχθές ανακοινώθηκε και η ματαίωση του Μαραθωνίου στο Βερολίνο.

"Ζούμε με τον κορωνοϊό σημαίνει ζούμε προσεκτικά. Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει ευαισθησία. Καταλήξαμε ότι το ρίσκο είναι υπερβολικά υψηλό… Δεν ωφελούν οι ημι-εναλλακτικές λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σέντερ, ενώ ο κ. Ράιτερ έκανε λόγο για «πικρό χάπι» και για μια συναισθηματικά και οικονομικά δύσκολη στιγμή.

Το «Oktoberfest» προσελκύει κάθε χρόνο μέχρι και έξι εκατομμύρια λάτρεις της βαυαρικής μπίρας, ενώ τα έσοδα για το Μόναχο ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η φετινή διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου και είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί χωρίς επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά τελικά οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν την ολική ακύρωση της.

Κορωνοϊός Γερμανία: 281 νέοι θάνατοι μέσα σε μόλις 24 ώρες

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλοι 281 άνθρωποι, και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 4.879 , από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Παράλληλα, μεγαλώνει και η "μαύρη λίστα" στις ΗΠΑ, δείτε εδώ τον σοκαριστικό συνολικό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών.

Ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν την προηγουμένη (194).

Ωστόσο, επιβεβαιώθηκαν 2.237 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 145.694, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται, καθώς τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 1.785 το προηγούμενο 24ωρο.

Κορωνοϊός - Γαλλία: 531 νέοι θάνατοι - Φτάνουν τους 21.000 οι νεκροί

20.796 έχουν χάσει την ζωή τους στη Γαλλία από τον κορωνοϊό, και 531 πέθαναν σε διάστημα 24 ωρών, όμως η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζει να μειώνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Υγείας.

Συνολικά, 12.900 έχουν πεθάνει στα νοσοκομεία, επιπλέον 387 από χθες Δευτέρα και 7.896 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας (+144), εξήγησε ο Σαλμόν, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί.

Όμως, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται με αργούς ρυθμούς, όπως και στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται μειώθηκε για έβδομη συναπτή ημέρα, ενώ ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κατέγραψε πτώση για 13η συνεχόμενη ημέρα, στους 5.433, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Μαρτίου. Εντούτοις, όπως επισήμανε ο Ζερόμ Σαλμόν, η πανδημία παραμένει «μαζική».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share