Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Βερολίνο: Ματαιώνεται ο φετινός Μαραθώνιος

Τι δήλωσε η Γερουσία

21 Απριλίου 2020 18:56
Κορωνοϊός Βερολίνο: Ματαιώνεται ο φετινός Μαραθώνιος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη ματαίωση του φετινού Μαραθωνίου του Βερολίνου αποφάσισε πριν από λίγη ώρα η Γερουσία του κρατιδίου, λόγω της εξελισσόμενης πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα στην Αυστρία σταδιακά χαλαρώνουν τα μέτρα, δείτε εδώ την ημερομηνία επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η Γερουσία αποφάσισε την ακύρωση όλων των μεγάλων εκδηλώσεων με περισσότερους από 5000 συμμετέχοντες έως τις 24 Οκτωβρίου. Ο Μαραθώνιος, ένας από τους δημοφιλέστερους στον κόσμο, ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το Βερολίνο αποφάσισε να επιτρέψει από τις 4 Μαΐου τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους με έως και 20 συμμετέχοντες και τη λειτουργία στις εκκλησίες για μέχρι και 50 πιστούς.

Σε όλες τις περιπτώσεις, διευκρίνισε ο υπουργός Πολιτισμού του Βερολίνου Κλάους Ρέντερερ, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και οι κανόνες υγιεινής.

Κορωνοϊός Ολλανδία: Ξεπέρασαν τις 34.000 τα κρούσματα

Σοκάρουν τα νούμερα που σημειώνονται καθημερινά στην Ολλανδία, καθώς ο αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξάνεται τρομακτικά, ξεπερνώντας πλέον τις 34.000. Παράλληλα, 156 νέα κρούσματα σημειώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 729 και ανήλθε σήμερα σε 34.134, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της χώρας, ενώ σημειώθηκαν 165 νέοι θάνατοι από τον φονικό ιό.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 3.916, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Ολλανδικού Ινστιτούτου Υγείας. Το Ινστιτούτο επανέλαβε ότι ανακοινώνει μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους θανάτους και ότι ο πραγματικός αριθμός και των δύο είναι μεγαλύτερος.

Κορωνοϊός Βρετανία: Μεγαλώνει η "μαύρη λίστα" - 873 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ακόμη μία "μαύρη" ημέρα σημειώθηκε στη Βρετανία καθώς οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 873. Ωστόσο, δραματική παραμένει η κατάσταση και στη Ρωσία με τα κρούσματα μέσα σε μία μόνο ημέρα να ξεπερνούν τις 5.000, δείτε εδώ τα συνολικά στοιχεία.

Η Αγγλία κατέγραψε 778 νέους θανάτους την Τρίτη (21/04), η Σκωτία 70 και η Ουαλία ακόμη 25. Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 5η εβδομάδα καραντίνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share