Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: Πασίγνωστος παρουσιαστής έχει συμπτώματα κορωνοϊού και πήγε κανονικά στην εκπομπή!

Τρομερό!

21 Απριλίου 2020 14:13
Αδιανόητο: Πασίγνωστος παρουσιαστής έχει συμπτώματα κορωνοϊού και πήγε κανονικά στην εκπομπή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει στη Βρετανία με πασίγνωστο παρουσιαστή, ο οποίος παρότι φαίνεται να είναι άρρωστος και να έχει συμπτώματα κορωνοϊού, εν μέσω πανδημίας, πήγε κανονικά στην εκπομπή και αρνείται να πάει στο γιατρό, προκαλώντας τη στιγμή που αρκετοί συμπολίτες του πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία.

Ο λόγος γίνεται για τον Πιρς Μόργκαν, ο οποίος στην καθιερωμένη του πρωινή εκπομπή στη βρετανική τηλεόραση ανέφερε, ότι «νιώθω να ζεσταίνομαι και να ιδρώνω», αλλά πρόσθεσεπως δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάει στη γιατρό του.

Ο ίδιος εξηγεί πως «είναι η πίεση που κάνω μόνος μια το make up μου, μιας και η make up artist μου δεν έρχεται λόγω των μέτρων περιορισμού».

Όταν, δε, η συμπαρουσιάστριά του, Σουζάνα Ριντ, τον ρώτησε μήπως θα ήταν καλή ιδέα να ξεκουραστεί, εκείνος ανέφερε πως «δεν το κάνω, γιατί πρέπει να προετοιμαστώ, να διαβάσω όλες τις εφημερίδες. Είχα έναν ιδρώτα και έχασα την φωνή μου, επειδή φώναζα».

Το περιστατικό έχει αφήσει άπαντες… άφωνους στο Νησί, καθώς σε μια στιγμή όπου χρειάζεται να τηρούνται αποστάσεις, ο εν λόγω παρουσιαστής, που έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα, πήγε κανονικά στη δουλειά του και, μάλιστα, ισχυριζόταν ότι δεν πρέπει να δει γιατρό.

Κορωνοϊός Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Βρετανία με τα θύματα του κορωνοϊού καθημερινά να σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί έφτασαν τους 429 με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 14. 829. Παράλληλα, έξι νέοι θάνατοι σημειώθηκαν σήμερα και στη χώρα μας, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό.

«Δεκαπέντε από τους 429 ασθενείς (ηλικίας από 49 έως 92 ετών) δεν είχαν κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα», σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας.

Τα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

Κορωνοϊός Ιταλία: Επαναλειτουργούν από σήμερα οι πρώτες βιομηχανίες

Στους κανονικούς της ρυθμούς επιστρέφει σταδιακά η Ιταλία παρ' ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει τη χώρα. Η σταδιακή κάμψη των κρουσμάτων αλλά και των νεκρών ήταν η αφορμή για να αρχίσουν να επαναλειτουργούν κάποιες βιομηχανίες τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, νωρίτερα μια ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Ιταλίας έκλεισε, δείτε εδώ την αντίδραση των γιατρών.

Συγκεκριμένα, στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι σήκωσε και πάλι ρολά η βιομηχανία η οποία παράγει ηλεκτρικές συσκευές, στην κεντρική περιοχή Μάρκε, εταιρία συσκευών κουζίνας, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι μεγάλο επιπλοποιείο, και στην Μαργκέρα, έξω από την Βενετία, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri.

Κοντά στην Φλωρεντία, άνοιξε και πάλι βιομηχανική μονάδα παραγωγής γνωστού οίκου μόδας. Είναι υποχρεωτική η τήρηση μέτρων όπως η υποβολή του προσωπικού σε τεστ, η μέτρηση της θερμοκρασίας, η χρήση μάσκας και γαντιών, όπως και η απόσταση δυο μέτρων ανάμεσα στους εργαζόμενους, κατά την φάση αλλαγής ενδυμάτων, στον χώρο εργασίας και την ώρα του φαγητού.

Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να τηρούνται από όλες τις εταιρίες και βιομηχανίες που θέλουν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν πριν από τις 4 Μαίου, όταν αναμένεται να αρχίσει η γενικευμένη επαναλειτουργία των παραγωγικών δραστηριοτήτων και της κυκλοφορίας των πολιτών. Παράλληλα, σε όσες επιχειρήσεις «σηκώνουν ρολά» τις ημέρες αυτές, η παρουσία των εργαζομένων θα είναι μειωμένη, με διαφορετικές -κατά το δυνατόν,-βάρδιες και συνέχιση της τηλε-εργασίας, όταν αυτό επιτρέπεται.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξαναρχίσουν να παράγουν, με συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων, πάνω από 100.000 βιομηχανίες και εταιρίες, σε όλη την Ιταλία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share