Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε ποια γειτονική μας χώρα χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα (21/04);

Αλλαγή σελίδας

21 Απριλίου 2020 08:08
Κορωνοϊός: Σε ποια γειτονική μας χώρα χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα (21/04);
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλάζει σιγά σιγά σελίδα στον εφιάλτη του κορωνοϊού γειτονική μας χώρα, η οποία από σήμερα χαλαρώνει τα μέτρα της!

Συγκεκριμένα στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 312 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας στους 6.630 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από κορωνοϊο. Τρεις ασθενείς απεβίωσαν και έτσι ο αριθμός των θυμάτων του φονικού ιού έφτασε στους 125. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 3.703 ασθενείς εκ των οποίων οι 108 είναι διασωληνωμένοι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες Δευτέρα τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, σε αντίθεση με την Ελλάδα που παραμένει ερωτηματικό το πότε. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα Τρίτη θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα καθαριστήρια, υποδηματοποιεία και τα εμπορικά καταστήματα οικοδομικών υλικών.

Ο χρόνος ελεύθερης κυκλοφορίας τις καθημερινές παρατείνεται για μία ώρα – δηλαδή, θα λήγει στις έξι η ώρα το απόγευμα και όχι στις πέντε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, στους οποίους απαγορεύεται εδώ και ένα μήνα να εξέλθουν της οικίας τους, από αύριο θα μπορούν, τρεις φορές την εβδομάδα, να κάνουν έναν περίπατο διάρκειας μισής ώρας από τις έξι η ώρα το απόγευμα και μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, σε απόσταση μέχρι 600 μέτρα από την κατοικία τους.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε διότι παρατηρείται εξασθένηση της μεταδοτικότητας του ιού, ενώ ο αριθμός των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο, σε ημερήσια βάση, ξεπέρασε τον αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

Νέος συναγερμός στην Κίνα: 11 ακόμα κρούσματα κορωνοϊού

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας καταγράφηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός οριακά μειωμένος από αυτόν της προηγουμένης (12), χωρίς να σημειωθεί κανένας νέος θάνατος.

Από το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, τα τέσσερα ήταν εισαγόμενα, κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό της Κίνας.

Από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα έξι καταγράφηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά), που γειτονεύει με τη Ρωσία, και το έβδομο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (νότια), πάντα σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 37 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα χθες, από 49 μία ημέρα νωρίτερα.

Επισήμως, το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα από την ασθένεια COVID-19 παραμένει αμετάβλητο στους 4.632, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.758.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share