Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Σερβία: 312 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

125 συνολικά οι νεκροί

20 Απριλίου 2020 20:52
Κορωνοϊός Σερβία: 312 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας στους 6.630 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό Covid-19. Τρεις ασθενείς απεβίωσαν και έτσι ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού έφτασε στους 125. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 3.703 ασθενείς εκ των οποίων οι 108 είναι διασωληνωμένοι. Ωστόσο, σημαντική μείωση σημειώθηκε και στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό.

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από αύριο θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα καθαριστήρια, υποδηματοποιεία και τα εμπορικά καταστήματα οικοδομικών υλικών.

Ο χρόνος ελεύθερης κυκλοφορίας τις καθημερινές παρατείνεται για μία ώρα δηλαδή θα λήγει στις έξι η ώρα το απόγευμα και όχι στις πέντε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, στους οποίους απαγορεύεται εδώ και ένα μήνα να εξέλθουν της οικίας τους, από αύριο θα μπορούν, τρεις φορές την εβδομάδα, να κάνουν έναν περίπατο διάρκειας μισής ώρας από τις έξι η ώρα το απόγευμα και μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, σε απόσταση μέχρι 600 μέτρα από την κατοικία τους. Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε διότι παρατηρείται εξασθένηση της μεταδοτικότητας του ιού ενώ ο αριθμός των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο, σε ημερήσια βάση, ξεπέρασε τον αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

"Σε καλό δρόμο" η Κύπρος - Μόνο πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

"Σε καλό δρόμο" βρίσκεται η Κύπρος με τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς να μειώνονται ανά 24ωρο και τους θανάτους να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, στην Ελλάδα ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό θυμάτων.

Σήμερα πέντε άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό σε σύνολο 1.669 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Υγείας.

Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1.171 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 2 θετικά αποτελέσματα.

Από σύνολο 72 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Από σύνολο 122 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από σύνολο 2 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Κύπρο, ανήλθε στα 772 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, (νοσοκομείο αναφοράς) νοσηλεύονται 16 άτομα, τέσσερα εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά οκτώ ασθενείς.

Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα πέντε ασθενείς. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share