Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Απόλυτη πειθαρχία των Ελλήνων: Μόλις 106 παραβάσεις την Κυριακή του Πάσχα (19/4)

Θρίαμβος όλων μας

20 Απριλίου 2020 15:37
Απόλυτη πειθαρχία των Ελλήνων: Μόλις 106 παραβάσεις την Κυριακή του Πάσχα (19/4)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Έλληνες φαίνεται πως κατάλαβαν τη σημασία του να #μένουμε_σπίτι το Πάσχα, δίνοντας το δικό τους… ρεσιτάλ την Κυριακή (19/4), με την Αστυνομία να καταγράφει μόλις 106 παραβάσεις σε όλη την χώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του OPEN, στις 95 περιπτώσεις υπήρξε αφαίρεση πινακίδων, με 54 περιστατικά στην Αττική και άλλα 19 στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, υπήρξαν πάνω από 5.000 κλήσεις για πληροφορίες μετακίνησης ή καταγγελίες από πλευράς πολιτών, ενώ για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια η Αστυνομία αρκέστηκε κατά βάση σε συστάσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα που έλαβε η αστυνομία το τριήμερο των εορτών για την άσκοπη μετακίνηση. Δεν έλειψαν και τα... παρατράγουδα, βέβαια, με μηχανές να «σπάνε» το μπλόκο κάνοντας σούζες στο Μαρκόπουλο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Στους 115 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Απεβίωσε 74χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Στους 115 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, αφού το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (20/4) ένας 74χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος 74χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευόταν. Νωρίτερα, μία γυναίκα από την Καστοριά απεβίωσε εξαιτίας του φονικού ιού.

Κατά πληροφορίες ο 74χρονος δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Χαμός στο «Μητέρα»: Θετική στον κορωνοϊό βρεφονηπιοκόμος του Κέντρου Βρεφών

Χαμός επικρατεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», καθώς βρεφονηπιοκόμος του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και έχει σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ.

Το περιστατικό ανιχνεύθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων που πραγματοποιεί στις προνοιακές δομές όλης της χώρας ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, από τη δική τους πλευρά, σπεύδουν άμεσα στο Κρανίδι.

Η μαζική εξέταση για την ανίχνευση νέων περιστατικών της νόσου COVID-19 στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους των προνοιακών δομών της χώρας, έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη κρούσμα του ιού ανάμεσα σε ευαίσθητο πληθυσμό.

Βρεφονηπιoκόμος του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» βρέθηκε θετική στον ιό, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό στη δομή, στην οποία φιλοξενούνται μωρά και νήπια, η επιμέλεια των οποίων έχει αφαιρεθεί από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε άμεσα τέστ σε όλα τα βρέφη της πτέρυγας στην οποία εργαζόταν η βρεφονηπιοκόμος και τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά. Θα επαναληφθούν, ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η βρεφοκόμος τηρούσε τα μέτρα προστασίας ώστε να μην μεταδώσει τον ιό, ενώ τα μέχρι τώρα τεστ που έχουν γίνει σε όλους τους εργαζόμενους των προνοιακών δομών, είναι αρνητικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share