Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στο «Μητέρα»: Θετική στον κορωνοϊό βρεφονηπιοκόμος του Κέντρου Βρεφών

Συναγερμός!

20 Απριλίου 2020 14:26
Χαμός στο «Μητέρα»: Θετική στον κορωνοϊό βρεφονηπιοκόμος του Κέντρου Βρεφών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός επικρατεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», καθώς βρεφονηπιοκόμος του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και έχει σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ.

Το περιστατικό ανιχνεύθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων που πραγματοποιεί στις προνοιακές δομές όλης της χώρας ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, από τη δική τους πλευρά, σπεύδουν άμεσα στο Κρανίδι.

Η μαζική εξέταση για την ανίχνευση νέων περιστατικών της νόσου COVID-19 στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους των προνοιακών δομών της χώρας, έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη κρούσμα του ιού ανάμεσα σε ευαίσθητο πληθυσμό.

Βρεφονηπιoκόμος του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» βρέθηκε θετική στον ιό, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό στη δομή, στην οποία φιλοξενούνται μωρά και νήπια, η επιμέλεια των οποίων έχει αφαιρεθεί από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε άμεσα τέστ σε όλα τα βρέφη της πτέρυγας στην οποία εργαζόταν η βρεφονηπιοκόμος και τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά. Θα επαναληφθούν, ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η βρεφοκόμος τηρούσε τα μέτρα προστασίας ώστε να μην μεταδώσει τον ιό, ενώ τα μέχρι τώρα τεστ που έχουν γίνει σε όλους τους εργαζόμενους των προνοιακών δομών, είναι αρνητικά.

«Σε λίγο δε θα έχουμε εισαγωγές σε ΜΕΘ» - Υπέροχα νέα από καθηγήτρια πνευμονολογίας για τον κορωνοϊό

Υπέροχα είναι τα νέα, που έρχονται από την πλευρά της καθηγήτριας πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασίας Κοτανίδου, σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού, με την ίδια να αναφέρει πως σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουν εισαγωγές σε ΜΕΘ.

«Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, έχουμε αρχίσει και αποσωληνώνουμε περισσότερους ασθενείς. Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Κοτανίδου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα η καθημερινότητα όλων θα αλλάξει. Οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, παράλληλα, σπεύδουν στο Κρανίδι για να κάνουν αυτοψία στην περιοχή λόγω κρούσματος.

Οσον αφορά την πιθανότητα ο ιός να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, ωστόσο όπως είπε το «ευχάριστο είναι ότι στην Ελλάδα όσο ο καιρός φτιάχνει όλοι θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα συνωστίζονται».

«Διακοπές θα κάνουμε με αποστάσεις»

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το εάν φέτος θα υπάρξουν καλοκαιρινές διακοπές η κυρία Κοτανίδου απάντησε θετικά. «Διακοπές θα κάνουμε σίγουρα φέτος, απλώς θα πρέπει να έχουμε σχετική απόσταση ο ένας από τον άλλο ακόμα και στις παραλίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Κοτανίδου όσον αφορά τη χρήση μάσκας από το γενικό πληθυσμό ήταν για ακόμη μια φορά κατηγορηματική σημειώνοντας πως σε ανοικτό χώρο δεν ωφελεί η χρήση της: «Μάσκα μπορούμε να φοράμε σε κλειστό χώρο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και για να προστατέψουμε τους άλλους».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share