Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

«Σε λίγο δε θα έχουμε εισαγωγές σε ΜΕΘ» - Υπέροχα νέα από καθηγήτρια πνευμονολογίας για τον κορωνοϊό

Εξαιρετική εκτίμηση

20 Απριλίου 2020 13:41
«Σε λίγο δε θα έχουμε εισαγωγές σε ΜΕΘ» - Υπέροχα νέα από καθηγήτρια πνευμονολογίας για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπέροχα είναι τα νέα, που έρχονται από την πλευρά της καθηγήτριας πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασίας Κοτανίδου, σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού, με την ίδια να αναφέρει πως σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουν εισαγωγές σε ΜΕΘ.

«Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, έχουμε αρχίσει και αποσωληνώνουμε περισσότερους ασθενείς. Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Κοτανίδου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα η καθημερινότητα όλων θα αλλάξει. Οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, παράλληλα, σπεύδουν στο Κρανίδι για να κάνουν αυτοψία στην περιοχή λόγω κρούσματος.

Οσον αφορά την πιθανότητα ο ιός να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, ωστόσο όπως είπε το «ευχάριστο είναι ότι στην Ελλάδα όσο ο καιρός φτιάχνει όλοι θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα συνωστίζονται».

Υπέροχα νέα από καθηγήτρια πνευμονολογίας για τον κορωνοϊό

«Διακοπές θα κάνουμε με αποστάσεις»

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το εάν φέτος θα υπάρξουν καλοκαιρινές διακοπές η κυρία Κοτανίδου απάντησε θετικά. «Διακοπές θα κάνουμε σίγουρα φέτος, απλώς θα πρέπει να έχουμε σχετική απόσταση ο ένας από τον άλλο ακόμα και στις παραλίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Κοτανίδου όσον αφορά τη χρήση μάσκας από το γενικό πληθυσμό ήταν για ακόμη μια φορά κατηγορηματική σημειώνοντας πως σε ανοικτό χώρο δεν ωφελεί η χρήση της: «Μάσκα μπορούμε να φοράμε σε κλειστό χώρο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και για να προστατέψουμε τους άλλους».

«Διακοπές θα πάμε, αλλά…» - Προειδοποίηση από τον καθηγητή Νίκο Σύψα για τον κορωνοϊό

Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν θα πάμε διακοπές το φετινό καλοκαίρι, απάντησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εξαιτίας όσων συμβαίνουν με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας είπε πως θα μπορέσουμε να πάμε κανονικά, αλλά υπογράμμισε, ότι θα υπάρχουν κανόνες και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ακόμη και στις παραλίες. Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ, πάντως, σοκάρει αναφέροντας 100.000 έως 200.000 κρούσματα στην χώρα μας.

Ερωτηθείς για τον τουρισμό, ο κ. Σύψας εκτίμησε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες αλλά όχι μαζικά.

«Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Προειδοποίηση από τον καθηγητή Νίκο Σύψα για τον κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εξετάσει σύντομα το θέμα των σχολείων.

Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η τρίτη λυκείου αλλά και οι φοιτητές που φέτος αναμένεται να πάρουν το πτυχίο τους.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών, ο κ. Σύψας τόνισε πως είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά, καθώς εάν υπάρξει πισωγύρισμα η υγειονομική και οικονομική επιβάρυνση θα είναι χειρότερες.

Κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έχουν δηλώσει πως οι ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνουν στις 27 Απριλίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share