Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Πάσχα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Οικογενειακά και με ψησταριά στο μπαλκόνι (photos)

Οικογενειακές στιγμές του Πρωθυπουργού

19 Απριλίου 2020 21:48
Το Πάσχα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Οικογενειακά και με ψησταριά στο μπαλκόνι (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάσχα οικογενειακά έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία τους παιδιά. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, είχε προβεί και σε ένα πασχαλινό μήνυμα

Με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε πλήρη ισχύ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την Κυριακή του Πάσχα μαζί με την οικογένειά του στο… μπαλκόνι του σπιτιού.

Ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος, ανέβασε τρεις φωτογραφίες στα social media, στις οποίες η οικογένεια Μητσοτάκη απολαμβάνει την ημέρα του Πάσχα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα είναι διαφορετικά τα πράγματα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μιας και αναμένεται νέο κύμα.

Την εκτίμηση ότι η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από ότι θα είναι η ύφεση του 2020, εκφράζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι τα βάρη της κρίσης του κορωνοϊού θα μοιραστούν με δίκαιο τρόπο. Να υπενθυμίσουμε ότι στο διάγγελμα του προ ημερών είχε αναφερθεί σε οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αναφέρθηκε στον λόγο που οδηγήθηκε να πάρει την απόφαση για το lockdown.

«Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(...)Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι μέσα από την υγειονομική κρίση απέκτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα υγείας. «Έχω βάλλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά», σημειώνει.

Στην συνέντευξή του ο πρωθυπουργός περιέγραψε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε την απόφαση του lockdown. «Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: "Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!". Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα-βήμα».

Ο πρωθυπουργός μιλά και για τον ρόλο τον Σωτήρη Τσιόδρα, και εκμυστηρεύεται ότι πλέον έχουν γίνει φίλοι: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός!»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share