Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τσουχτερά πρόστιμα, drone, έλεγχοι και «μυστικοί» αστυνομικοί - Όλα το σχέδιο της ΕΛΑΣ ενόψει Πάσχα (Video)

Μεγάλη προσοχή

17 Απριλίου 2020 09:35
Τσουχτερά πρόστιμα, drone, έλεγχοι και «μυστικοί» αστυνομικοί - Όλα το σχέδιο της ΕΛΑΣ ενόψει Πάσχα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της ΕΛΑΣ, με στόχο την τήρηση των έκτακτων δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στόχο της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και η αποφυγή των μετακινήσεων, κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, για αυτό η Κυβέρνηση προχώρησε στην αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του προστίμου των 300 ευρώ για την εκτός περιφερειακής ενότητας μετακίνηση. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και θα εκπνεύσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα. Επίσης, κλειστές για τους πιστούς μέχρι τις 28/4 θα είναι οι εκκλησίες.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας (σ.σ. κωδικός «4»), θα ελέγχεται «σαρωτικά και ενδελεχώς» σ’ όλη τη χώρα. Σε περίπτωση παραβίασης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό, όπως και αφαίρεση πινακίδων του οχήματος, και πρόστιμο 150 ευρώ στον συνοδηγό – εφόσον υπάρχει.

Στο σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπεται και η εναέρια επιτήρηση των αυτοκινητοδρόμων και των παραδρόμων με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Άλλωστε, ο κ. Χαρδαλιάς έχει στείλει σαφείς προειδοποιήσεις για τις συγκεντρώσεις πολιτών σε σπίτια, ανήμερα του Πάσχα, όπως και για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.

Στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛΑΣ έχουν τεθεί και οι εκκλησίες, υπό τον φόβο να υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού λόγω της συγκέντρωσης πιστών, ιδίως το βράδυ της Ανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί – ακόμη και με πολιτικά - θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και ελέγχους έξω από εκκλησίες τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή, όσο και το Μεγάλο Σάββατο.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους ασθενείς από την Επαρχία που κάνουν ακτινογραφία στην Αθήνα

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν για τους ασθενείς από την Επαρχία, οι οποίοι κάνουν ακτινογραφία στην Αθήνα και πρέπει να μετακινηθούν παρά τον κορωνοϊό, μαζί με όσα θα ισχύουν για το τριήμερο Μεγάλου Σαββάτου (18/4) έως Δευτέρα του Πάσχα (20/4), επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επεσήμανε πως υπάρχει η δυνατότητα αυτή, αλλά με προϋποθέσεις.

Ο κύριος Χαρδαλιάς ανέφερε πως εξασφαλίστηκε η δυνατότητα για τους ασθενείς να μπορούν να μισθώνουν ξενοδοχείο με ενημέρωση του γιατρού σε συγκεκριμένο τηλέφωνο και σχετική άδεια για αυτούς και τους συνοδούς τους.

«Έχουν εξασφαλιστεί δωμάτια ξενοδοχείου που μπορούν να μισθώσουν. Να απευθύνονται στον προϊστάμενο του τμήματος ακτινοθεραπειών. Εκείνος θα επικοινωνεί με την Πολιτική Προστασία για να ενημερώσει για την ανάγκη στέγασης του ασθενούς και ο ασθενής θα παίρνει σχετικό έγγραφο από το νοσοκομείο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share