Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει αν…» - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Εμανουέλ Μακρόν

Όλα όσα είπε

16 Απριλίου 2020 22:41
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει αν…» - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Εμανουέλ Μακρόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις, που κάνει στους «Financial Times» ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να «καταρρεύσει» σαν πολιτικό εγχείρημα.

«Οι λαϊκιστές θα κερδίσουν «στην Ιταλία, την Ισπανία, ίσως στην Γαλλία και αλλού» αν τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θεσπίσουν ένα ταμείο διάσωσης που μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος έζησε προ ημερών ένα ιστορικό διάγγελμα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες «δεν έχουν άλλη επιλογή» από το να θεσπίσουν ένα ταμείο που «να μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος με μια κοινή εγγύηση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ενώ προειδοποίησε ότι η Ε.Ε. θα καταρρεύσει ως πολιτικό εγχείρημα αν δεν στηρίξει τις ισχυρά πληττόμενες οικονομίες όπως αυτή της Ιταλίας, να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Ας μην είμαστε αφελείς με την Κίνα»

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, επίσης, ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη διαχείριση της επιδημίας της νόσου Covid-19 από την Κίνα, λέγοντας στους Financial Times ότι «υπάρχουν προφανώς πράγματα που έχουν συμβεί για τα οποία δεν γνωρίζουμε».

«Ας μην είμαστε τόσο αφελείς λέγοντας ότι ήταν πολύ καλύτερη», είπε για το πώς χειρίστηκε η Κίνα την κατάσταση. «Δεν ξέρουμε. Και ακόμη, προφανώς υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε.

Οι επιφυλάξεις του Γάλλου προέδρου εντάσσονται στις αμφιβολίες που εξέφρασαν Λονδίνο και Ουάσιγκτον.

Κορωνοϊός: Ακόμη 753 θάνατοι στη Γαλλία - Μειώνονται τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι

Ακόμη 753 είναι οι θάνατοι από κορωνοϊό, που καταγράφηκαν στη Γαλλία, με το σύνολο να φτάνει τώρα στους 17.920 από τον φονικό ιό, αν και την ίδια ώρα τα κρούσματα μειώθηκαν για δεύτερη σερί μέρα.

Σε μία ακόμη ένδειξη ότι αποδίδουν τα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν πριν ένα μήνα, ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, τόνισε πως ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έπεσε για όγδοη συνεχή μέρα, σε 6.248, ο χαμηλότερος αριθμός από την 1η Απριλίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 4,4%, με τον ρυθμό αύξησης να επιβραδύνεται ξανά αφού επιταχύνθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ότι συνολικά 1.438 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share