Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022

Κορωνοϊός: Η συγκινητική δωρεά μιας 16χρονης στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

"Αυτοί είναι οι ήρωες αυτής της κρίσης..." είπε η 16χρονη

16 Απριλίου 2020 15:55
Κορωνοϊός: Η συγκινητική δωρεά μιας 16χρονης στο νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγες οι δωρεές που ακούμε να γίνονται αυτή την περίοδο, συνήθως όμως προέρχονται από μεγάλες εταιρίες ή επιχειρηματίες γι' αυτό και η κίνηση αυτής της 16χρονης συγκίνησε τους πάντες. Η νεαρή, Κοραλία Χατζηγιαννάκη είναι δημιουργός του "The Greek Mask Project" και σήμερα δώρισε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός 300 μάσκες. Ωστόσο, μια εξίσου συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς έκανε πρόσφατα και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δείτε εδώ τη δωρεά του.

Οι μάσκες, έχοντας πάνω τους την ελληνική σημαία, έχουν σκοπό την εμψύχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

«Αυτοί είναι οι ήρωες αυτής της κρίσης και οφείλουμε να τους τιμήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτό τον αγώνα, ειδικά κατά την διάρκεια του Πάσχα» είπε η 16χρονη.

Τις μάσκες παρέλαβε ο Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», νοσοκομείου αναφοράς για την πανδημία.

Η σημερινή προσφορά είναι η πρώτη από το «The Greek Mask Project», την δημιουργική δράση που γεννήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας για την εμψύχωση ιατρών και νοσηλευτών σε όλη την Ελλάδα.

Μάσκες δωρεά

Σπουδαία δωρέα της «Καρέλια ΑΕ»: Δώρισε 50 υπερσύγχρονες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό

Σε μια σπουδαία δωρεά προχώρησε από την πλευρά της η «Καρέλια ΑΕ», με την καπνοβιομηχανία να προσφέρει 50 υπερσύγχρονους, πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μονάδων Eντατικής Θεραπείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη «μάχη» εναντίον του κορωνοϊού.

Η εν λόγω εταιρεία, άλλωστε, είναι γνωστή για το ευρύ της κοινωνικό έργο και είναι αλήθεια, ότι δεν προκαλεί καμία εντύπωση η εκ νέου μεγάλη της προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Από τα ετήσια μπόνους μέχρι τον κορωνοϊό, το έργο της «Καρέλια ΑΕ» είναι διαχρονικό, γράφοντας εκ νέου μια υπέροχη σελίδα στο συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας της. Άλλη μία όμορφη κίνηση είχε κάνει ο Γιώργος Πρίντεζης, ενισχύοντας το νοσοκομείο της Σύρου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Καρέλια Α.Ε, θέλοντας να συμβάλει στην εθνική, εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, αποφάσισε τη δωρεά, προς το Υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας.

Η δωρεά των 50 σταθμών Μ.Ε.Θ. αποσκοπεί στην έγκαιρη και στοχευμένη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. (Εθνικού Συστήματος Υγείας), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας που αναμένεται να προκύψουν ενόψει της επαπειλούμενης έξαρσης της νόσου.

Η εν γένει υλοποίηση της δωρεάς και η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

Παραμένοντας πάντοτε κοινωνικά ενεργή, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. εύχεται η χώρα μας να διέλθει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την παγκόσμια αυτή κρίση και η επόμενη μέρα να τη βρει ενωμένη, δυνατή και αποφασισμένη να εργαστεί ξανά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share