Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Κουκάκι - Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα εν μέσω... κορωνοϊού

Σοκ!

16 Απριλίου 2020 11:55
Συναγερμός στο Κουκάκι - Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα εν μέσω... κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σε τράπεζα στο Κουκάκι, εν μέσω... κορωνοϊού. Επίσης, στόχος ληστών έγινε τα ξημερώματα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών στη Νέα Πεντέλη

Άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισέβαλε στην τράπεζα, επί της λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φορούσε χειρουργική μάσκα, όπως και αρκετοί πολίτες αυτές τις ημέρες, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Με την απειλή πιστολιού, το άτομο ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, καθώς και τους λίγους πελάτες που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας. Ο ένοπλος απέσπασε αδιευκρίνιστο - μέχρι στιγμής - χρηματικό ποσό. Ακολούθως, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, βγήκε από την τράπεζα και τράπηκε σε φυγή.

Τρόμος στο Παλαιό Φάληρο! Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα!

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αμφιτρίτης στο Παλαιό Φάληρο σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί της Δευτέρας (9/3). Δείτε και τον εφιάλτη που έζησε 80χρονος στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισέβαλε στο υποκατάστημα με την απειλεί όπλου και αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό πριν διαφύγει.

Προσοχή! Δείτε πώς μπορούν να σας κλέψουν το PIN της πιστωτικής σας μέσω iPhone!

Πολλές φορές ακούμε για διάφορους τρόπους που βρίσκουν οι επιτήδειοι για να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό μας λογαριασμό ή πως μπορούν να μάθουν τους προσωπικούς μας κωδικούς.

Σήμερα (1/3), λοιπόν, θα σας μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μας κλέψουν το PIN από την πιστωτική ή την χρεωστική μας κάρτα, με την βοήθεια της τεχνολογίας των υπερύθρων και ενός iPhone. Δείτε, επίσης, την απάτη-σοκ με τις ανέπαφες συναλλαγές.

Όπως επισημαίνει ο Mark Rober στο σχετικό βίντεο, οι κλέφτες μπορούν να αγοράσουν απλά μια θήκη θερμικής απεικόνισης για το iPhone τους – όπως το μοντέλο FLIR ONE, για το οποίο περισσότερα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ – και να κλέψουν οποιονδήποτε κωδικό εισάγετε σε κάποιο πλαστικό πληκτρολόγιο.

Φυσικά και η θήκη δεν κυκλοφόρησε με αυτό το σκεπτικό, αλλά πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μάλιστα αν η εικόνα είναι πολύ πρόσφατη, τότε οι επιτήδειοι έχουν πάνω από 80% πιθανότητες να βρουν τον σωστό κωδικό – σύμφωνα και με μελέτη του UC San Diego. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Μια λύση σύμφωνα με τον Mark είναι να ακουμπήσουμε – χωρίς να πατήσουμε – και τα υπόλοιπα πλήκτρα, ενώ δεν διατρέχουμε αυτόν τον κίνδυνο όταν χρησιμοποιούμε μεταλλικά πληκτρολόγια από ΑΤΜ τραπεζών, τα οποία από την φύση τους αντανακλούν τις υπέρυθρες. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πιο πάνω links.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share