Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταγγελία σεισμός για τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης!

Τι συνέβη;

16 Απριλίου 2020 08:11
Καταγγελία σεισμός για τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αποθήκη φρούριο των Σούπερ Μαρκετ Σκλαβενίτη στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου, επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο την Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, με αφορμή και τα νέα ωράρια λόγω κορωνοϊού.

Από την Μεγάλη Τρίτη ο διευθυντής κύριος Αναστασιάδης προσπαθεί να αποτρέψει την είσοδο των εκλεγμένων συνδικαλιστών στο χώρο της αποθήκης προκειμένου να μιλήσουν με τους εργαζόμενους και να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όπως έχουν κάθε δικαίωμα άλλωστε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω διεύθυνση προσπαθεί να αποτρέψει την είσοδο στους εκλεγμένους συνδικαλιστές μας. Από τότε που οι εργαζόμενοι απέσπασαν τις πρώτες κατακτήσεις με λύσσα προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά από το σωματείο με διάφορες προφάσεις με κερασάκι στην τούρτα σήμερα όπου αρνήθηκε την είσοδο στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του σωματείου μας επικαλούμενος την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αν όντως η διοίκηση του Σκλαβενίτη ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, θα προτείναμε να σταματήσει το κατάστημα στην οδό Μίνωoς να δέχεται κόσμο μαζικά χωρίς καρτελάκι μετά τις 20:00, παρακάμπτοντας τα μέτρα ασφαλείας.

Τολμούν να μιλούν για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων αυτοί που είχαν αναγκάσει τους εργαζόμενους των παραλαβών στο κατάστημα της Αμμουδάρας να δουλεύουν για μήνες στη βροχή με αδιάβροχα και μετά στον ήλιο με αντηλιακά, για να μην φτιάξουν το σάπιο και τρύπιο σκέπαστρο της εγκατάστασης. Επισκευή που τελικά πραγματοποιήθηκε έπειτα από την παρέμβαση του σωματείου μας με το σώμα της τεχνικής επιθεώρησης Ηρακλείου.

Θα προτείναμε να πάρει μέτρα για το διευθυντή που επέπληξε εργαζόμενη ταμεία που «τόλμησε» να ζητήσει ευγενικά από πελάτη να μην τοποθετεί το καρότσι με τα ροδάκια που είχε σύρει σε όλο το κατάστημα, πάνω στην κορδέλα του ταμείου που περνούν τρόφιμα, γιατί τάχα μου «ταλαιπωρεί τον πελάτη». Για το διευθυντή που κλείδωνε τα γάντια προστασίας στο στουλάπι γιατί “είναι λίγα και πρέπει να τα χρησιμοποιούν με μέτρο”. Αρκετά ακόμη παραδείγματα ασυδοσίας που θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες.

Όπως και αν έχει, την απάντηση τους την πήραν από τους ίδιους τους εργαζόμενους όπου μαζικά προσήλθαν στην πύλη προκειμένου να πάρουν την ανακοίνωση και να μιλήσουν με το σωματείο τους. Με τη στάση τους έδωσαν το μήνυμα στην εργοδοσία ότι όσα εμπόδια και αν βάλει, όσα σωματεία σφραγίδες και αν φτιάξει, δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share