Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θα «χτυπήσει» και 27άρια - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα (Video)

Η πρόβλεψη του έμπειρου μετεωρολόγου

15 Απριλίου 2020 16:22
Θα «χτυπήσει» και 27άρια - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή και θα θυμίζουν καλοκαίρι χτυπώντας ακόμη και «27αρια». Με την σύντομη κακοκαιρία της Μεγάλης Τετάρτης θα είναι και η τελευταία των ημερών του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, από την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και μπορεί το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία να έχει αναβληθεί λόγω κορωνοϊού, οι καιρικές συνθήκες ωστόσο θα είναι αρκετά καλές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αναλυτική πρόγνωση:

"Κακοκαιρία express, βροχές, έντονοι άνεμοι αλλά και χιονοπτώσεις" - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, παρουσίασε τον καιρό στην πρωινή εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 κι έκανε λόγο για κακοκαιρία express με έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις σε ορισμένα μέρη της χώρας. Ωστόσο, λόγο για ανατροπή του καιρού έκανε νωρίτερα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, δείτε εδώ την πρόγνωση του μετεωρολόγου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Βροχές αναμένονται στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Ο καιρός τρελάθηκε: Σήμερα κακοκαιρία και από Μεγάλη Πέμπτη καλοκαίρι

Καιρός: Κακοκαιρία express θα «χτυπήσει» την ελληνική επικράτεια τη Μεγάλη Τετάρτη, με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χιονοπτώσεις σε μέρη με μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως άλλωστε μας ενημέρωσε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης νωρίτερα.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των βορείων ηπειρωτικών από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών και κυρίως των νοτίων τμημάτων της χώρας θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 6 έως 17, στη Θράκη από 6 έως 13, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 10 έως 18, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 8 έως 23, στη Δυτική Πελοπόννησο από 13 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 18, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 21 και στην Κρήτη από 14 έως 22. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, έως το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βόρειους 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή της Ρόδου, όπου οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Προς το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, έως το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Βελτίωση από το μεσημέρι τη Μ.Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το
μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Άνοδος της θερμοκρασίας τη Μ.Παρασκευή

Τη Μ.Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.


Αίθριος καιρός το Μ.Σάββατο

Το Μ.Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Με 25 βαθμούς την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share