Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί την σημασία της «κοινωνικής απόστασης»

Δημοσιεύτηκε στην New York Times

15 Απριλίου 2020 15:26
Κορωνοϊός: Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί την σημασία της  «κοινωνικής απόστασης»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό είναι ένα γράφημα των «New York Times» που απεικονίζει πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Ωστόσο δείτε και τι είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης για τον κορωνοϊό
Στο γράφημα φαίνεται ένας φορέας του ιού να βήχει και αναπαριστάται η διάδοση των μικροβίων, που δεν φτάνει στους δυο άλλους ανθρώπους, επειδή ακριβώς βρίσκονται σε απόσταση άνω των δυο μέτρων από τον φορέα.

«H σημασία της φυσικής απόστασης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού», σημειώνει ο Ηλίας Μόσιαλος που λίγο αργότερα έκανε ακόμη μία ανάρτηση με γράφημα των «Financial Times» όπου σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών επιταχύνεται ακόμη στις περισσότερες χώρες.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Πάνω από 3.000 νέοι "πιθανοί" θάνατοι από το φονικό ιό

Συνεχίζεται η δραματική κατάσταση στη Νέα Υόρκη με τους νεκρούς καθημερινά να αυξάνονται ραγδαία, (εδώ μπορείτε να δείτε τα χθεσινά νούμερα κρουσμάτων), ενώ πάνω από 3.000 θάνατοι ακόμη πιθανολογούνται να προέρχονται από κορωνοϊό, κάτι το οποίο εκτοξεύει τον αριθμό των θανάτων πάνω από τις 10.000.

Ο νέος απολογισμός σημαίνει πως περίπου ένας κάτοικος στους χίλιους έχει πεθάνει αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει την πόλη.

Με αυτούς τους 10.367 θανάτους, η Νέα Υόρκη θρηνεί πλέον περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 από τις πιο πολλές χώρες του κόσμου, εξαιρουμένων μόνον της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλέιζιο, παραδέχθηκε ότι ο επίσημος απολογισμός είναι υποτιμημένος, με δεδομένο το εύρος της πανδημίας.

Το χάσμα οφείλεται, εξήγησε, στο γεγονός ότι πολλοί από τους ανθρώπους που πεθαίνουν στα σπίτια τους δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των θυμάτων, παρότι το πιθανότερο είναι πως είχαν πράγματι μολυνθεί.

Τα νεότερα δεδομένα πάντως ωθούν τις αρχές της πόλης να μιλούν για σταδιακή εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share