Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός σε πλωτό νοσοκομείο στο Λος Άντζελες: Εντοπίστηκαν 7 κρούσματα σε νοσηλευτικό προσωπικό

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού

15 Απριλίου 2020 06:57
Συναγερμός σε πλωτό νοσοκομείο στο Λος Άντζελες: Εντοπίστηκαν 7 κρούσματα σε νοσηλευτικό προσωπικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στο πλωτό νοσοκομείο που είχε φτάσει προ ημερών στο Λος Άντζελες προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επτά μέλη που ανήκουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαγνώσθηκαν θετικά στον ιό. Παράλληλα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να σημειώνουν θλιβερά ρεκόρ, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό νεκρών και κρούσμάτων.

Το πλωτό νοσοκομείο USNS Mercy, που διαθέτει χίλιες κλίνες, έφτασε στα τέλη Μαρτίου σε αυτό το λιμάνι της Καλιφόρνιας. Η αποστολή του είναι να δεχτεί όχι μόνο κρούσματα της Covid-19 αλλά και ανθρώπους που πάσχουν από άλλες ασθένειες, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες νοσηλείας των τοπικών νοσοκομείων.

Τα δύο από τα επτά μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που βρέθηκαν θετικά είχαν «περιορισμένες επαφές» με ασθενείς πριν διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ροσέλ Ρίτζερ, μια εκπρόσωπος του 3ου Στόλου. «Τους αποβιβάσαμε επειδή πλέον έχουν τεθεί σε απομόνωση», πρόσθεσε.

Μεταξύ των ασθενών στο πλοίο δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα. Οι δύο που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς φορούσαν προστατευτικές στολές.

«Για προληπτικούς λόγους», περίπου άλλα 120 μέλη του πληρώματος που είχαν επαφές με τους ασθενείς συναδέλφους τους αποβιβάστηκαν επίσης και μπήκαν σε καραντίνα.

Το USNS Mercy, ένα πρώην δεξαμενόπλοιο, μήκους 272 μέτρων, διαθέτει 15 αίθουσες νοσηλείας. Σήμερα όμως φιλοξενούσε μόνο 20 ασθενείς.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, 326 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Λος Άντζελες από τον νέο κορωνοϊό, σε σύνολο περίπου 25.000 σε όλες τις ΗΠΑ. Στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας οι νεκροί είναι συνολικά 687 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 22.348.

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το δράμα στη Γαλλία - 762 νέοι θάνατοι σε ένα μόλις 24ωρο

Δεν έχει τέλος το δράμα στη Γαλλία με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό καθημερινά να αυξάνονται κατά εκατοντάδες και τα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τις 100.000. Ωστόσο, εξίσου δραματική παραμένει η κατάσταση και στη Νέα Υόρκη, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας Ζερόμ Σαλμόν το βράδυ της Τρίτης, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 762 ασθενείς (ο μεγαλύτερος από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα), ενώ ο συνολικός αριθμός νεκρών στη χώρα από την COVID-19 ανέρχεται, πλέον, σε 15.729.

Από αυτούς, οι 10.129 έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία και οι 5.600 σε γηροκομεία και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, η Γαλλία ξεπέρασε το φράγμα των 100.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς με τα πρόσθετα 5.497 των τελευταίων 24 ωρών, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 103.573.

Συνολικά, 32.292 άνθρωποι νοσηλεύονται, έχοντας προσβληθεί από τον ιό (1.965 νέες εισαγωγές σήμερα), ενώ 6.730 βρίσκονται σε ΜΕΘ (275 νέες εισαγωγές σήμερα).

Στη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Σαλμόν τόνισε πως μέχρι τις 11 Μαΐου, όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα, μπορούν να έχουν ελεγχθεί, καθώς η επάρκεια της χώρας σε τεστ αυξάνεται καθημερινά και πρόσθεσε πως «πιθανόν το 5-10% του πληθυσμού της χώρας έχει μολυνθεί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share