Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αλλάζει όψη και πάλι ο καιρός - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

14 Απριλίου 2020 23:53
Αλλάζει όψη και πάλι ο καιρός - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός θα δώσει τοπικές βροχές στα ανατολικά και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν νοτιότερα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα εννοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Ωστόσο, πρόγνωση για κακοκαιρία έκανε νωρίτερα και ο Σάκης Αρναούτογλου, δείτε εδώ την προειδοποίηση του μετεωρολόγου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και θα φτάσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Μεγάλη Τετάρτη (15.04.2020) από την ΕΜΥ

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και προς το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και το πρωί πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.

Θερμοκρασία: Από 08 ως 14 βαθμούς Κελσίου.

«Έρχονται πολύ γρήγορα χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας 4-5 βαθμούς» - Πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό (video)

Σε δύο φάσεις θα κινηθεί ο καιρός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, με την πρώτη να προβλέπει χιόνια, καταιγίδες και πτώση 4-5 βαθμών στη θερμοκρασία, και μάλιστα σύντομα, ενώ στη δεύτερη ο υδράργυρος θα φτάσει στους 25 βαθμούς, πλησιάζοντας την Κυριακή του Πάσχα (19/4). Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, παράλληλα, αναφέρει τις δύο φάσεις του καιρού.

Για σήμερα (14/4), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, ξεκινά σύντομα η μεταβολή του καιρού με τις συνθήκες, που αναφέρθηκαν, με τους νοτιάδες στα 8 μποφόρ και τη μέγιστη θερμοκρασία στους 23 βαθμούς. Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις, με τους ανέμους στα 6 μποφόρ και τον υδράργυρο στους 8-21 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές από το βράδυ, με τους ανέμους στα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7-19 βαθμούς.

Από αύριο (15/4) θα ενισχυθούν οι καταιγίδες, με χιόνια στα ορεινά, αλλά πολύ σύντομα ξανά θα βελτιωθεί ο καιρός, φτάνοντας και… στα 25άρια.

Δείτε στο βίντεο την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού από το Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share