Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Τρομακτικό το ποσοστό εγκύων που νοσεί

1 στις 7 θετική στον ιό

14 Απριλίου 2020 23:04
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Τρομακτικό το ποσοστό εγκύων που νοσεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομακτικό είναι το ποσοστό των εγκυών στη Νέα Υόρκη που νοσούν από κορωνοϊο. Συγκεκριμένα, 1 στις 7 εγκύους είναι θετική στο φονικό ιό. Παράλληλα, το θρίλερ της πανδημίας στη Νέα Υόρκη δεν έχει τέλος, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα ιατρικά κέντρα NewYork-Presbyterian και Columbia University Medical Centre, από τις 215 γυναίκες που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο, για να γεννήσουν από τις 22 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, οι 33 διαγνώστηκαν θετικές και οι 29 από αυτές δεν παρουσίασουν συμπτώματα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, οι τρεις από τις γυναίκες που ήταν ασυμπτωματικές παρουσίασαν συμπτώματα κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Οι άλλες τέσσερις που διαγνώστηκαν θετικές είχαν εμφανίσει πυρετό.

Μια ακόμη περίπτωση που αξίζει να αναφερθεί είναι εκείνη γυναίκας που εισήχθη, ούσα αρνητική στον κορωνοϊό, στο νοσοκομείο, τρεις ημέρες όμως αργότερο βγήκε θετική στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία γυναίκα σε περίοδο εγκυμοσύνης δεν έχει πεθάνει από κορωνοϊό, ωστόσο σε πολλές χώρες έχουν καταγραφεί κρούσματα και θάνατοι από τη νόσο σε νεογέννητα και μικρά παιδιά.

Κορωνοϊός Τουρκία: Πάνω από 1.400 οι νεκροί

Σοκαριστικός είναι ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Τουρκία καθώς μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.400 και τα κρούσματα τις 65.000. Παράλληλα, τέλος δεν έχει και η τραγωδία στην Ιταλία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό νεκρών.

Συγκεκριμένα, αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 65.111 παρουσιάζοντας ραγδαία αύξηση κατά 4.062 σε μία ημέρα. Στην εντατική βρίσκονται 1.809 ασθενείς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Υγείας, 842 ασθενείς ανάρρωσαν από χθες, με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τους 4.799.

Η Τουρκία έχει κάνει συνολικά περισσότερα από 443.000 διαγνωστικά τεστ.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πανδημικό κύμα στη χώρα θα κορυφωθεί «σε 1-2 εβδομάδες» εκτός, όπως πρόσθεσε, αν υπάξει κάποια νέα διακύμανση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share