Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Ιρλανδία: Θετική στον ιό η επικεφαλής του Σιν Φέιν

Έλαβε εχθές τα αποτελέσματα του τεστ

14 Απριλίου 2020 18:21
Κορωνοϊός Ιρλανδία: Θετική στον ιό η επικεφαλής του Σιν Φέιν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εχθές η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Σιν Φέιν στην Ιρλανδία, Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ, ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν η χώρα της ζούσε μια "μαύρη ημέρα" καθώς τα κρούσματα σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην Ιρλανδία.

Η Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ έκανε το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό στις 28 Μαρτίου και έλαβε τα αποτελέσματα μόλις χθες. Η καθυστέρηση αυτή των δύο εβδομάδων δείχνει τα προβλήματα σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ και στην Ιρλανδία, όπως σχολιάζει ο Guardian.

Ο γιατρός της, πάντως, την ενημέρωσε ότι δεν είναι πλέον φορέας του ιού, έπειτα από δύο δύσκολες εβδομάδες.

«Είχα μια υποτροπή στην ανάρρωσή μου το Σαββατοκύριακο. Εμφάνισα πλευρίτιδα στον δεξί μου πνεύμονα. Είμαι σε φαρμακευτική αγωγή και ανταποκρίνομαι πολύ καλά, και περιμένω απόλυτα να επιστρέψω στη δουλειά την επόμενη Δευτέρα», τόνισε η ηγέτιδα του Σιν Φέιν.

Υπενθυμίζεται ότι, το κόμμα της ΜακΝτόναλντ κέρδισε περισσότερες ψήφους από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στις εκλογές της Ιρλανδίας τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Κορωνοϊός -Σουηδία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί

Ο κορωνοϊός έχει κοστίσει την ζωή περισσότερων από 1.000 ανθρώπων στη Σουηδία από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην χώρα.

Ο απολογισμός είναι πλέον 1.033 νεκροί και 11.445 κρούσματα του νέου κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί επίσημα στη σκανδιναβική χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πρόκειται για αύξηση 114 νεκρών και 497 κρουσμάτων σε 24 ώρες. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει πιο ευέλικτα μέτρα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για να περιορίσει τη διασπορά του ιού. Το σουηδικό «μοντέλο» ακολουθεί τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» και θεωρούν ότι το μέτρο της καραντίνας είναι αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τη «στρατηγική του μετριασμού» που ακολουθούν ο ιός ναι μεν θα εξαπλωθεί, αλλά με ρυθμούς που θα επιτρέψουν στο εθνικό σύστημα υγείας και στους πολίτες να ανταπεξέλθουν.

Ακόμα και σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, ενώ οι Αρχές διαμηνύουν στους πολίτες να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να μην διασαλευτεί η καθημερινότητά τους, ενώ Έλληνας ασθενής που ζει στην χώρα έχει σοκάρει με τις δηλώσεις του, όπως θα δείτε εδώ, αφού ισχυρίζεται ότι τον έδιωξαν από τα επείγοντα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share