Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Ρώμη: 60χρονη έβγαλε βόλτα τη... χελώνα της

Πρόστιμο 400 ευρώ

14 Απριλίου 2020 17:15
Κορωνοϊός - Ρώμη: 60χρονη έβγαλε βόλτα τη... χελώνα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια 60χρονη στη Ρώμη αποφάσισε να βγάλει βόλτα την χελώνα της για να δικαιολογήσει την παρουσία της στον δρόμο τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, και τις επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 400 ευρώ.

«Οι καραμπινιέροι της συνοικίας Τσεντοτσέλε (...) επέβαλαν πρόστιμο σε μια 60χρονη που έπιασαν να κυκλοφορεί εκτός της οικίας της χωρίς να έχει κάποια δικαιολογία», παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η γυναίκα, που «έκανε βόλτα πεζή με τη χελώνα της», «έδωσε μια μονάχα δικαιολογία, υποστήριξε ότι είχε βγει έξω από το σπίτι της για να κάνει βόλτα τη χελώνα της». Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Ελλάδα, με έναν παππού που βγήκε να δει το γήπεδο της ΑΕΚ, και όπως ήταν αναμενόμενο του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, που της επέβαλαν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ, διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνόμος Νούντζιο Καρμπόνε.

Ένας αριθμός ρεκόρ προστίμων επιβλήθηκε στην Ιταλία τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών. Εκ των 252.148 ελέγχων που διενεργήθηκαν, σε 16.545 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη τήρηση των κανόνων περιορισμού των μετακινήσεων. Ήτοι μια αύξηση 20,2% σε σύγκριση με την Κυριακή του Πάσχα (13.756).

Ο παππούς που πήγε να δει το γήπεδο της ΑΕΚ και δέχτηκε πρόστιμο "τσίμπησε" δωρεάν διαρκείας

Ο παππούς που πήγε να δει το γήπεδο της ΑΕΚ και δέχτηκε πρόστιμο "τσίμπησε" δωρεάν διαρκείας

Σε μια κίνηση αξιέπαινη, όσο και συμβολική απέναντι σε όσους έχουν ανιδιοτελή αγάπη απέναντι στην ΑΕΚ, προχώρησε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη αποφασίστηκε όχι απλώς να πληρωθεί για λογαριασμό του ηλικιωμένου φίλου της ομάδας το πρόστιμο 150 ευρώ που του επιβλήθηκε σήμερα το πρωί επειδή περιδιάβαινε τους δρόμους για να δει από κοντά το υπό κατασκευή γήπεδο, δίχως να έχει τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και κάτι παραπάνω.

Στον συμπαθή παππού θα δοθεί τιμής ένεκεν το πρώτο εισιτήριο διαρκείας για την «Αγια-Σοφιά», ενώ το μήνυμα που θα του μεταφερθεί από την ΑΕΚ θα είναι : «Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς και το σπίτι μας θα είναι εκεί και θα μας περιμένει, όταν ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την περιπέτεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το βίντεο με το πρόστιμο στον φίλο της ΑΕΚ, αρκετοί ομοϊδεάτες του είχαν κινητοποιηθεί για να τον βρουν και να του το πληρώσουν. Όμως με εντολή του αφεντικού της ΠΑΕ ανέλαβε η ο ίδιος το κόστος και σε μια συμβολική κίνηση θα χαρίσει στον ηλικιωμένο παππού την ιστορική χαρά να είναι ο πρώτος κάτοχος διαρκείας στο νέο γήπεδο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share