Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ιατροδικαστής από κορωνοϊό - Εικάζεται πως κόλλησε από νεκρή που νοσούσε

Μοναδική περίπτωση!

14 Απριλίου 2020 16:26
Πέθανε ιατροδικαστής από κορωνοϊό - Εικάζεται πως κόλλησε από νεκρή που νοσούσε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστική είναι η υπόθεση ενός ιατροδικαστή που έχασε τη ζωή του μόλις λίγες ημέρες αφού είχε διαγνωσθεί πως νοσούσε από κορωνοϊό. Η πιο πιθανή αιτία είναι η επαφή που είχε με μια νεκρή η οποία ήταν θύμα της πανδημίας. Ωστόσο, εξίσου σοκαριστικός είναι και ο αριθμός των νεκρών ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας της Βρετανίας, δείτε εδώ τον κρυφό αριθμό.

Το περιστατικό με τον άτυχο ιατροδικαστή έλαβε χώρα στην Μπανγκόκ και είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο που είχε μια τέτοια τραγική κατάληξη, το να μεταδοθεί δηλαδή ο ιός από έναν νεκρό και να κοστίζει τη ζωή σε κάποιον άλλο.

Η αποκάλυψη έγινε από το επιστημονικό περιοδικό Forensic and Legal Medicine και σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιατροδικαστής εργαζόταν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ. Δεν παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για την ηλικία, το φύλο ή την πρότερη κατάσταση της υγείας του. Αν και το άρθρο μόλις δημοσιεύθηκε, το γεγονός αυτό έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου, τότε που στην Ταϊλάνδη είχαν σημειωθεί 272 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Εκτός από τον ιατροδικαστή, έφυγε από την ζωή και ένας νοσοκόμος, ο οποίος φέρεται να είχε μεταφέρει την συγκεκριμένη σορό. Το επιστημονικό αυτό άρθρο καταλήγει στην ανάγκη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων και στην ενίσχυση της ατομικής προφύλαξης και στο χώρο του νεκροτομείου και κατά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Παρ’ ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές μελέτες, έχει προταθεί ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει ενεργός στο νεκρό σώμα για διάστημα ημερών, χωρίς να γνωρίζει ακόμα κανείς πότε απενεργοποιείται. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει σημάνει συναγερμός σε νοσοκομεία των ΗΠΑ, της Ιταλίας και της Βρετανίας, όπου εξαιτίας των εκατοντάδων θυμάτων του ιού που καταγράφονται ημερησίως, το προσωπικό τόσο των νοσοκομείων, όσο και των νεκροτομείων παρουσιάζει ελλείψεις ειδικών υλικών προστασίας. Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι και τα αυτοσχέδια νεκροτομεία που στήνονται σε πάρκα, πάρκινγκ και άλλους δημόσιους χώρους.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τα μπαλέτα Μπολσόϊ με 34 κρούσματα - Το σόου που έσπειρε τον φονικό ιό

Και τα μπαλέτα Μπολσόϊ εκτέθηκαν στον κορωνοϊό, με το θρυλικό χορευτικό συγκρότημα να καταγράφει στο σύνολο 34 κρούσματα του φονικού ιού, τον οποίο διέσπειρε ένα σόου που έκαναν.

Το εν λόγω σόου, βέβαια, δεν είχε κόσμο, αλλά σε κάθε περίπτωση έπαιξε το δικό του ρόλο. Στην εκδήλωση αυτή, μάλιστα, είχαν επιχειρήσει μέσω ζωντανής μετάδοσης από το θέατρό τους στη ρωσική τηλεόραση, να εμψυχώσουν τους κατοίκους της χώρας και να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και όσους δουλεύουν νυχθημερόν για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο γενικός διευθυντής των μπαλέτων, Βλαντιμίρ Γιούριν, ο οποίος επεσήμανε πως όλοι είναι τώρα σε περιορισμό, προσθέτοντας όμως ότι «είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι», τη στιγμή που η Ρωσία βρίσκεται σε καραντίνα, με 21.102 κρούσματα και 170 νεκρούς αυτή την ώρα.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος που γύρισα, αλλά είναι ασυνήθιστο να βλέπεις άδειο το θέατρο», ανέφερε ο χορευτής Σεργκέι Πολούνιν, ο οποίος όμως πολύ συγκινητικά δήλωσε ότι «όταν πήγαινα στη σκηνή, είχα ακόμη το συναίσθημα, ότι ο κόσμος είναι εκεί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share