Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι Έλληνες μόλις "λυθούν" τα μέτρα!

Κι όχι δεν είναι να πάνε για καφέ!

14 Απριλίου 2020 12:19
Δημοσκόπηση: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι Έλληνες μόλις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλήθεια έχεις σκεφτεί ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα;

Οι Έλληνες ήδη κάνουν σχέδια για το τι θα πρωτοκάνουν μόλις λήξει η περίοδος της καραντίνας. Σύμφωνα με έρευνα πρώτη προτεραιότητα τους είναι μια επίσκεψη στο... κομμωτήριο.

Ακολουθούν οι διακοπές σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας και το «χάλκινο» μετάλλιο πηγαίνει σε μια επίσκεψη στα μαγαζιά για ρούχα/παπούτσια.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η περιποίηση ομορφιάς και ένα αεροπορικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Στη δεκάδα τέλος οι πολίτες λένε ότι επιθυμούν κατά σειρά:

  • να αγοράσω ηλεκτρικές συσκευές
  • να πάω διακοπές στο εξωτερικό
  • να πάρω αεροπορικό ταξίδι στο εσωτερικό
  • να αγοράσω έπιπλα
  • να αγοράσω αυτοκίνητο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάσχα με καραντίνα και μετά σταδιακή άρση των μέτρων - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση μελετά ήδη το σχέδιο για την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, μετά το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως άλλωστε ανέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Το σχέδιο δεν αφορά μόνο την άρση των μέτρων, αλλά επίσης, την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία και την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που επιταχυνθήκαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε στο χθεσινό του μήνυμα το πλαίσιο για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα, που όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του, ύστερα από την συζήτηση που προκλήθηκε, δεν περιλαμβάνει εκλογές.

Κορωνοϊός: Πού εστιάζει η κυβέρνηση εν όψει του Πάσχα

Έχουν περάσει 34 ημέρες από το πρώτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία, στο οποίο προειδοποιούσε για την δύσκολη και αχαρτογράφητη εποχή που ξεκινούσε. Σε αυτό το διάστημα η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίθηκε στους κανόνες και η κυβέρνηση στην διαχείριση της κατάστασης. Τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει την μάχη με την πανδημία και μπορούμε να διακρίνουμε το φως στην άκρη του τούνελ. Για να περάσουμε, όμως, απέναντι απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι χαλάρωση ύστερα από τα θετικά μηνύματα.

Η κυβέρνηση εστιάζει ιδιαίτερα στη προσέλευση κάποιων στις εκκλησίες, παρά τις αντίθετες οδηγίες και από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καθώς επίσης και στις «κοντινές μετακινήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων» την ημέρα του Πάσχα. Για αυτό το λόγο οι έλεγχοι θα ενταθούν αυτή την εβδομάδα σε όλο το εθνικό δίκτυο, ενώ θα ενισχυθούν και οι περιπολίες. «Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης χθες, περιγράφοντας την αγωνία που υπάρχει.

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για σταδιακή άρση των μέτρων - Προτεραιότητα σε σχολεία, καταστήματα

Η δουλειά όμως για τα επόμενα βήματα έχει ξεκινήσει. Στο Μέγαρο Μαξίμου συλλέγουν από όλα τα συναρμόδια υπουργεία τις προτάσεις για την «σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των περιορισμών» και την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το τελικό σχέδιο, με την εισήγηση των ειδικών να διαδραματίζει τον κυρίαρχο ρόλο.

Προτεραιότητα στην επαναλειτουργία δίνεται σε σχολεία, όχι απαραίτητα σε όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα, όπως και στα εμπορικά καταστήματα, ενώ καφέ και εστιατόρια βρίσκονται προς το τέλος της λίστας. Η οριστική άρση των μέτρων δεν πρέπει να αναμένεται πριν τα μέσα Ιουνίου. Υπάρχουν σκέψεις όμως για επιμήκυνση κάποιων περιορισμών για ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία από τον ιό. «Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικών μέτρων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share