Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)

Μεγάλη προσοχή

14 Απριλίου 2020 12:10
Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στην Κρήτη! Με τον Τάσο Αρναικό να προειδοποιεί για δύο φάσεις όπου θα κινηθεί ο καιρός των επόμενων ημερών.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Σε αντίθεση με τη βόρεια Ελλάδα όπου το σκηνικό τη Μ. Τετάρτη, τουλάχιστον αρχικά, αναμένεται να είναι φθινοπωροχειμωνιάτικο, στη νότια νησιωτική Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη θα φυσούν ιδιαίτερα ισχυροί νοτιάδες οι ριπές των οποίων στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες της Μ. Τετάρτης δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 9-10 μποφόρ, ευνοώντας μια μέτρια μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, εκτοξεύοντας παράλληλα τον υδράργυρο κοντά στους 27-28 βαθμούς Κελσίου (πολύ τοπικά ίσως και λίγο πιο πάνω), αυξάνοντας έτσι και τον κίνδυνο πυρκαγιάς!

Οι ισχυροί βοριάδες που θα ακολουθήσουν από το απόγευμα όμως θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία... Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου.»

«Δύο πρόσωπα ο καιρός, θα χιονίσει μες στις πόλεις» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί (video)

Αλλαγή σκηνικού θα υπάρξει σήμερα (14/4) στον καιρό, όπως προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος μίλησε για δύο πρόσωπα που θα παρουσιάσει, με χιόνια ακόμη και σε πόλεις κυρίως προς τα βόρεια, αν και το βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει πολύ γρήγορα. Ο Τάσος Αρνιακός μας έχει προειδοποιήσει επίσης, μάλιστα, ότι ο καιρός αλλάζει τροπάριο.

Τη Μεγάλη Τρίτη, λοιπόν, η μέρα ξεκινά πολύ καλά, αλλά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN προς το απόγευμα θα ξεκινήσει ένας πρόσκαιρος χειμώνας, με ανέμους έως και 8 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία τους 24 βαθμούς.

Στην Αττική, το βράδυ θα υπάρξουν πρόσκαιρες βροχές, με τους ανέμους στα 7-8 μποφόρ και τον υδράργυρο στους 12-24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο «βαρύς» ο καιρός, με τη θερμοκρασία στους 8-21 βαθμούς.

Από αύριο (15/4), όμως, θα αρχίσουν ήδη να περιορίζονται τα φαινόμενα και να επιστρέφει η άνοιξη και ο καιρός θα είναι πολύ καλός μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα (20/4). Ίσως, βέβαια, σε μερικά μέρη της ηπειρωτικής χώρας να υπάρξει μια αστάθεια την Κυριακή του Πάσχαα (19/4).

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share