Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος: Πέθανε από κορωνοϊό αγαπημένος ηθοποιός

Θλίψη...

14 Απριλίου 2020 10:54
Θρήνος: Πέθανε από κορωνοϊό αγαπημένος ηθοποιός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως αγαπημένος ηθοποιός έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό και πέθανε σε ηλικία 87 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στον κόσμο της υποκριτικής.

Πρόκειται για έναν από τους ηθοποιούς που έχουν γράψει ιστορία στον κόσμο του σινεμά μιας και έχει βρεθεί στο πλευρό μεγάλων αστέρων όπως ο Αλέν Ντελόν και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Ο Μορίς Μπαριέ νοσηλευόταν εδώ και μέρες στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή και κατέληξε μετά από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, θύμα του οποίου έπεσε και ένας κορυφαίος κωμικός.

Ο ηθοποιός που υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα, μολύνθηκε με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη νόσο Covid-19. Πέθανε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξημερωματα Κυριακής.

Το ντεμπούτο το στο σινεμά, ο Μορίς Μπαριέ το είχε κάνει με στον ρόλο του σωματοφύλακα Νταρτανιάν, στην ταινία του Ρομπέρτο Ροσελίνι το 1966.

Από το 1962 ακόμη, ο Μορίς Μπαριέ είχε επιλέξει να ζει στο μικρό χωριό Μοντρεάλ της Γαλλίας, με τη σύζυγό του Ελέν Μανές. Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1932.

Βρέθηκε πλάι στον Μπελμοντό το 1968 για την ταινία «Les Maries de l’An II», ενώ έπαιξε μαζί με τον Αλάν Ντελόν το 1973 στο φιλμ «Deux Hommes dans la ville».

Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος και στην τηλεόραση, όπου εμφανίστηκε σε τηλεταινίες ή σειρές για την γαλλική τηλεόραση. Ο Μπαριέ λάτρευε και το θέατρο, ενώ είχε τιμηθεί με το βραβείο «Μολιέρ» για την θεατρική παράσταση «Δώδεκα θυμωμένοι άνδρες» το 1998.

Κορωνοϊός: Προχωρά σε δοκιμή δύο εμβολίων σε ανθρώπους η Κίνα

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά η Κίνα, αφού ετοιμάζεται να χορηγήσει δύο πειραματικά εμβόλια για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους, αν και την ίδια ώρα υπάρχει ανησυχία για νέα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, κάνοντας ρεκόρ πέντε εβδομάδων χθες (13/4).

Σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ τη Δευτέρα 13/4, η ομάδα αντιμετώπισης του κορωνοϊού αποφάσισε να αναπτύξει περισσότερους πόρους στα σύνορα της Κίνας. Η ομάδα αυτή επεσήμανε ότι θα ανεγερθούν νοσοκομεία και θα δημιουργηθούν σημεία καραντίνας στις περιοχές της μεθορίου, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η συνεργασία του Πεκίνου με τις γειτονικές χώρες. Ωστόσο, χθες Κινέζοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι τα τεράστια σύνορα της χώρας δεν μπορούν να ελεγχθούν πλήρως.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μολυσμένοι από τον κορωνοϊό άνθρωποι δεν θα περάσουν τα ρωσοκινεζικά σύνορα, το Πεκίνο έχει θέσει σε ισχύ πολύ αυστηρά μέτρα στη Σουιφένχε, μια μικρή πόλη της Χεϊλονγκτζιάνγκ, όπου υπάρχει κοινό σημείο ελέγχου με τη Ρωσία. Ο Πιάο Μινγκούα, αναπληρωτής διοικητής των τελωνείων της Χαρμπίν, μια υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους ελέγχους που διενεργούνται στη Σουιφένχε, δήλωσε ότι για να εισέλθει κανείς στην πόλη πρέπει πρώτα να ελεγχθεί αν έχει μολυνθεί από την covid-19 και να τεθεί σε καραντίνα.

Αν και τα βορειοανατολικά σύνορα της Κίνας αποτελούν προτεραιότητα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν τον Μάρτιο επειδή εισήλθαν παράτυπα στη χώρα από τα νοτιοδυτικά σύνορα, στην επαρχία Γιουνάν. Η αστυνομία της επαρχίας έχει προειδοποιήσει ότι θα εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως Κινέζοι εργάτες και έμποροι, εισέρχονται στη Γιουνάν από το Λάος και τη Μιανμάρ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share