Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη: Θετικοί στον κορωνοϊό 443 υπάλληλοι του δήμου

Συναγερμός

14 Απριλίου 2020 10:15
Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη: Θετικοί στον κορωνοϊό 443 υπάλληλοι του δήμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης (İBB) ανακοίνωσε ότι 433 υπάλληλοί του έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, ενώ ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου προέτρεψε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, αντί για μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, την ίδια ώρα που ο φονικός ιός σαρώνει σ' όλοκληρη την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Μουράτ Ονγκιούν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ένας από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες μεταφορών του δήμου έχασε τη ζωή του εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός.

«Δυστυχώς (…) ο αριθμός των μελών του προσωπικού των οποίων τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ επέστρεψαν θετικά έφτασε τα 433. Δυστυχώς χάσαμε τον συνάδελφό μας Αχμέτ Χακάν Φενερτζί ο οποίος εργαζόταν στις υπηρεσίες μεταφορών», ανέφερε μέσω Twitter o εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Κορωνοϊός: Τρεις φυλακισμένοι πέθαναν από τον ιό στην Τουρκία

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές της Τουρκίας, μετά τον θάνατο τριών κρατούμενων από κορωνοϊό, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Μάλιστα, αναμένεται οι αποφυλάκιση μερικών από τους κρατούμενους, για μείωση του συνωστισμού στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, «17 κρατούμενοι σε πέντε ανοικτά σωφρονιστικά ιδρύματα διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19. Τρεις απεβίωσαν στη διάρκεια θεραπειών». Άλλοι 14 κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία κι ένας εξ αυτών, με υποκείμενα νοσήματα, βρίσκεται «στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Οι λεγόμενες «ανοικτές» φυλακές στην Τουρκία έχουν ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας. Οι φυλακισμένοι μετάγονται εν γένει εκεί όταν πρόκειται να αποφυλακισθούν προσεχώς επειδή η ποινή τους πλησιάζει στη λήξη της και δικαιούνται άδειες εξόδου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί σε κλειστές φυλακές. Εξετάζουν την αποφυλάκιση περίπου 90.000 κρατουμένων, ενώ τα κρούσματα και οι θάνατοι στην χώρα όλο και αυξάνονται.

Το τουρκικό κοινοβούλιο άρχισε την περασμένη εβδομάδα να συζητεί ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να βγουν από τις φυλακές περίπου 90.000 κρατούμενοι για τη μείωση του συνωστισμού στις φυλακές. Οι κρατούμενοι αναμένεται είτε να αποφυλακιστούν πρόωρα ή να τεθούν υπό κράτηση κατ’ οίκον.

Όμως οι καταδικασμένοι για «τρομοκρατία», μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολυάριθμοι δημοσιογράφοι και αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί, θα αποκλεισθούν απ' αυτό το μέτρο, προς μεγάλη απογοήτευση των οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share