Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Έκανα το καθήκον μου, η Θεία Κοινωνία δε μεταδίδει ασθένειες» - Προκαλεί με την επιστολή του ο ιερέας από το Κουκάκι

Τι ανακοίνωσε;

14 Απριλίου 2020 08:56
«Έκανα το καθήκον μου, η Θεία Κοινωνία δε μεταδίδει ασθένειες» - Προκαλεί με την επιστολή του ο ιερέας από το Κουκάκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει να δείχνει προκλητικότητα ο ιερεάς από το Κουκάκι, ο οποίος αφού πρώτα πραγματοποίησε… post στο Facebook, την ώρα που οι Αρχές τον καταζητούσαν, δημοσίευσε με το πέρας του αυτοφώρου επιστολή, με την οποία τονίζει πως έκανε το καθήκον του, με την παράνομη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων (12/4).

Ο πατέρας Γεώργιος αναφέρει στην επιστολή, ότι δεν παρανόμησε σε τίποτα και πως η Θεία Κοινωνία δε μεταδίδει καμία αρρώστια, αλλά αντιθέτως μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού, εξιστορώντας όσα συνέβησαν την επίμαχη ημέρα.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα δήλωση θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι, ότι σέβομαι το ελληνικό κράτος και τι αποφάσεις του, όπως ακόμη, ότι σέβομαι, υπακούω και τηρώ με πολύ αγώνα όλες τις αποφάσεις της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Για αυτό το λόγο και στοιχώντας σε αυτές τις αποφάσεις, την Κυριακή 12/4/2020 λειτουργήσαμε κεκλεισμένων των θυρών κατά τα προβλεπόμενα. Μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού, δεν ανοίξαμε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούνε οι εν λόγω πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν.

Μετά το πέρας της λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του Ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

Εκείνη τη στιγμή, ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση και τη μακραίωνη ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας απόλυτη πεποίθηση, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ, βεβαίως κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς από τη θύρα του ιερού της εκκλησίας, προτρέποντας να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, το οποίο και τηρήθηκε θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους νόμους του Κράτους.

Συγχωρώ όλους όσοι εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για εμένα ως Ιερέα και την υπευθυνότητά μου, όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας, ιδιαιτέρως δε για αυτό το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ, κατά το ρηθέν του γλυκύτατου Εσταυρωμένου Ιησού μας, «Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασοι τι ποιούσι».

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση με χαρά, υγεία και ειρήνη και τους ευχαριστώ που ασχολήθηκαν με έναν ελάχιστο ιερέα που προσπάθησε απλώς να κάνει το καθήκον του».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share