Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έληξε το αυτόφωρο για τον ιερέα στο Κουκάκι - Πήρε προθεσμία ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στην Κέρκυρα

Συμβαίνει τώρα!

14 Απριλίου 2020 07:39
Έληξε το αυτόφωρο για τον ιερέα στο Κουκάκι - Πήρε προθεσμία ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στην Κέρκυρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έληξε τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης (14/4) το αυτόφωρο για τον ιερέα, ο οποίος λειτούργησε παράνομα την Κυριακή των Βαΐων (12/4) στο Κουκάκι, ο οποίος πάντως… παρέμενε άφαντος, ακόμη κι αν η διαδικασία είχε παρέλθει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, μάλιστα, υπάρχει και κατάθεση του νεωκόρου της εκκλησίας, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταγγελία, η οποία ανέφερε πως ο ιερέας έδινε τη Θεία Μετάληψη στο πίσω μέρος της εκκλησίας, με αρκετούς μάλιστα να βάλλουν εναντίον του ανθρώπου, που φέρεται να το έκανε, στις γειτονιές του Κουκακίου.

Ο ίδιος, πάντως, τελικά εμφανίστηκε και, μάλιστα, εξήγησε ότι ήθελε να αποφύγει το αυτόφωρο, για να μην ακολουθήσουν παρατράγουδα, ενώ έχει ετοιμάσει δήλωση, όπου εξηγεί τη στάση του.

Στην Κέρκυρα, παράλληλα, προθεσμία για τις 25/4 πήρε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος για την παράνομη Θεία Λειτουργία στο νησί, ώστε να καταθέσει, αν και το σίγουρο είναι πως τις επόμενες μέρες δε θα βρίσκεται στις ακολουθίες.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αδιανόητο: Ο ιερέας που καταζητείται… πόσταρε στο Facebook υπέρ των ανοικτών εκκλησιών!

Ο ιερέας που καταζητείται από τις Αρχές για την παράνομη Θεία Κοινωνία στο Κουκάκι, όχι μόνο δεν παραδίδεται, αλλά είναι και… ενεργός στα social media, κάνοντας κανονικά ποστ στο Facebook.

Ο ιερέας, λοιπόν, έκανε το απόγευμα της Κυριακής (12/4) ανάρτηση και σε αυτήν παραθέτει όσα είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου την Κυριακή των Βαΐων, αναφέροντας πως το κλείσιμο των εκκλησιών είναι ίδιο με το κλείσιμο φαρμακείων ή νοσοκομείων.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι Αρχές τον ψάχνουν, αφού μετά από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, εκδόθηκε κανονικά εισαγγελική παρέμβαση, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να είναι έξαλλος με τις εικόνες από το Κουκάκι και την Κέρκυρα χθες (12/4).

Γράφει:

«Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου…διάλεξε..τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει..Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα ειναι η ίδια η ζωή…όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται ειναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται ειναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται.»

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Βαΐων 12-4-2020

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share