Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου!

14 Απριλίου 2020 07:34
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Τουρκία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 02:56 βόρεια της Τουρκίας. Με τον Εγκέλαδο να ταρακουνάει τα ξημερώματα και το νησί της Ζακύνθου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 62 χιλιόμετρα βόρεια της Κωνσταντινούπολης και είχε εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Γαύδο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου. Με τον Εγκέλαδο τα ταρακουνάει το πρωί τόσο την Πάργα όσο και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 19 χλμ νότια της Γαύδου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 25 χιλιόμετρα.

Διπλή σεισμική δόνηση στην Ελλάδα (photo)

Διπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ελλάδα, με τον Εγκέλαδο να χτυπά τόσο την Κόρινθο όσο και την Κεφαλονιά. Ενώ, χθες ταρακουνήθηκε και η Θήβα.

Συγκεκριμένα, σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κόρινθο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

​Το επίκεντρο του σεισμού - ο οποίος σημειώθηκε στις 00.14 - εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά από την Κόρινθο. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ. Βάσει μαρτυριών στο EMSC, η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός - σε μικρότερο βαθμό - και σε περιοχές της Αττικής.

Επίσης, στη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε άλλη μία αισθητή δόνηση, αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 14 χλμ νοτιοδυτικά της Ιθάκης και πιο συγκεκριμένα έξω από το λιμάνι της Σάμης, με εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share