Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Καταυλισμός Ριτσώνας: Γέννησε έγκυος θετική στον ιό χωρίς να ενημερώσει το νοσοκομείο

Αναστάτωση προκάλεσε

13 Απριλίου 2020 21:21
Κορωνοϊός - Καταυλισμός Ριτσώνας: Γέννησε έγκυος θετική στον ιό χωρίς να ενημερώσει το νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ακόμη γυναίκα από τον καταυλισμό των Ρομά της Ριτσώνας διακομίστηκε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να γεννήσει, χωρίς να έχουν ενημερωθεί ούτε το νοσοκομείο ούτε το ΕΚΑΒ ότι είναι θετκή στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα είχε διαγνωσθεί θετική στον SARS-COV-2 κατά τον έλεγχο του ΕΟΔΥ το περασμένο διάστημα, η όποια ενημέρωση όμως στους άμεσα ενδιαφερόμενους έγινε μόλις το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας.

Σύμφωνα με το lamiareport, για τη μεταφορά και τη νοσηλεία της γυναίκας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος κορωνοϊού, όπως συμβαίνει σε όλα τα περιστατικά που εισάγονται από τη Ριτσώνα. Μάλιστα κάποιοι από τους Ρομά έσπασαν την καραντίνα και έφυγαν από την πίσω πλευρά του καταυλισμού.

Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας έγινε ξανά εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος το απόγευμα της ίδια μέρας ήρθε από το Παστέρ αρνητικός, εξέλιξη εν τέλει αναμενόμενη καθώς η αλλοδαπή είχε προεξεταστεί και είχε βρεθεί θετική στις 28 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν είχε εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα covid-19, ενώ πλέον συνεχίζει τη νοσηλεία της σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Αθήνας.

Συναγερμός στη Ριτσώνα: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού - Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών (Video)

Σε καραντίνα έχει τεθεί για τις επόμενες 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Ριτσώνα, μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στον απόηχο της ιχνηλάτησης των επαφών της λεχώνας, η οποία διαγνώσθηκε θετική στον ιό, λίγα λεπτά αφότου γέννησε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας». Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, η Αστυνομία έχει αποκλείσει από το πρωί τη δομή. «Φροντίζουμε να διανεμηθούν τρόφιμα και να ενισχυθεί η ασφάλεια, για τις επόμενες 14 ημέρες δεν θα γίνει καμία είσοδος ή έξοδος» εξήγησε ο κ. Μηταράκης, ενώ τα θετικά κρούσματα θα παρακολουθούνται εντός δομής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share