Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Παρίσι: Τελέστηκε παράνομα λειτουργία για το Πάσχα

Επιβλήθηκε πρόστιμο στον παπά

13 Απριλίου 2020 20:50
Παρίσι: Τελέστηκε παράνομα λειτουργία για το Πάσχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι μόνο η χώρα μας που παρανομεί, αφού μετά το Κουκάκι και την Κέρκυρα, κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε ναό στο Παρίσι, παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Παράνομη Πασχαλινή λειτουργία τελέστηκε στο ναό Saint-Nicolas-du-Chardonnet, στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο στον παπά για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ενώ ο παπάς από την Κέρκυρα ακόμα αγνοείται.

Oι εικόνες από τον νάο δημιουργούν ζωρό προβληματισμό, εάν σκεφτεί κανείς ότι ιερείς, διάκονοι και ενορίτες, κανένας από όλους δεν τήρησε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μάλιστα, συνωστίστηκαν σε έναν χώρο, χωρίς να φορούν μάσκες αψηφώντας έτσι τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πολίτες που διαμένουν κοντά στον ναό ειδοποίησαν τις αρχές με το άκουσμα μελωδιών. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, 40 άνθρωποι εντοπίστηκαν εντός του ναού, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία βρήκε κλειστές τις πόρτες, τις οποίες τελικά άνοιξε διακόπτοντας τη λειτουργία.

Οι Αρχές διέταξαν όσους παρευρίσκονταν στον χώρο να αποχωρήσουν, ενώ πρόστιμο επιβλήθηκε στη συνέχεια, στον ιερέα, ο οποίος παραβίασε τους κανόνες.

Το πρώτο πρόστιμο στη Γαλλία για μη συμμόρφωση με τους κανόνες πειθαρχίας ξεπερνά τα 130 ευρώ. Εάν δεν καταβληθεί το ποσό εντός 45 ημερών, τότε αυξάνεται το πρόστιμο στα 380, περίπου, ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μήνες.

Εντύπωση προκαλεί ένα ακόμη γεγονός στη Γαλλία: γυναίκα ανακάλυψε ότι ο πατέρας της κατέληξε από κορωνοϊό αφότου έλαβε μήνυμα από γραφείο κηδειών, με το οποίο της ζήτησε την άδεια για καύση της σορού.

Η Κατρίν Γκιγιέ, της οποίας ο πατέρας πέθανε στα 87 του χρόνια, στις 29 Μαρτίου, κατήγγειλε ότι δεν ειδοποιήθηκε από το γηροκομείο για τον θάνατο του πατέρα της.

Κορωνοϊός - Ρωσία: Θετικοί 18 κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Συναγερμός σήμανε στην Μόσχα όταν 18 κληρικοί νόσησαν από κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η ομάδα εργασίας για τον συντονισμό της δράσης σε συνθήκες πανδημίας του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Οι νοσήσαντες κληρικοί λειτουργούν σε 14 ναούς και μονές της ρωσικής πρωτεύουσας. Επίσης 21 ακόμη κληρικοί παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχουν νοσήσει.

Στις αρχές Απριλίου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ κορονοϊού σε όλες τις μονές της ρωσικής πρωτεύουσας. Στις 9 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι 8 κληρικοί στην Μόσχα διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό.

Στις 12 Απριλίου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, έδωσε εντολή σε όλες τις μονές και τις εκκλησίες στην Μόσχα και στα περίχωρα της, να τελούν την λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της επικεφαλής ιατρού Υγειονομίας της ρωσικής πρωτεύουσας Ελένα Αντρέγιεβα. Οι λειτουργίες θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου, όπως και στην Ελλάδα, ακόμα και αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα όπως θα δείτε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share