Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταδιακά η επιστροφή στην κανονική ζωή - Οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ

Καμία επανάπαυση

13 Απριλίου 2020 19:42
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταδιακά η επιστροφή στην κανονική ζωή - Οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι με τον χρόνο που κερδήθηκε επιτευχθεί η θωράκιση του ΕΣΥ, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά, και πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι λένε ότι θα γίνει σταδιακά από αρχές Μάη.

Επίσης θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε ανέργους.

«Σήμερα, ανακοινώνω μία ακόμη πρωτοβουλία προς μία ειδική ομάδα του πληθυσμού: Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας.

Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάνατε θυσίες, σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμά του προς τους πολίτες για την πανδημία του κορωνοίού.

Κορωνοϊός: Ακόμη 31 κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 2.145 το σύνολο

Στα 31 είναι τα νέα κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού στην χώρα μας, η οποία έφτασε στο σύνολο στα 2.145, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να αναφέρει, ότι το 56% αφορά άνδρες.

Παράλληλα, το 25.8% των κρουσμάτων σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 40% ένα ήδη γνωστό κρούσμα. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, επίσης, επιβεβαίωσε τον ένα θάνατο, που καταγράφηκε στο ΑΧΕΠΑ. Από τους 99 νεκρούς, οι 73 είναι άνδρες και οι 26 γυναίκες, με μέσο όρο τα 72 έτη, ενώ το 89% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

73 είναι τα άτομα, επίσης, που βρίσκονται στις ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Από αυτά, οι 56 είναι άνδρες και οι 17 γυναίκες, ενώ το 81% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

16 άτομα είναι αυτά που έχουν βγει από τις ΜΕΘ, με τα τεστ να φτάνουν στα 43.417.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share