Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στις ΗΠΑ: 11 νεκροί από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στο Μισισίπι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

13 Απριλίου 2020 17:29
Τραγωδία στις ΗΠΑ: 11 νεκροί από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στο Μισισίπι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπολογίζεται ότι 11 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην πολιτεία του Μισισίπι των ΗΠΑ από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων. Και ενώ παλεύουν με τον φονικό ιό και οι απώλειες είναι τεράστιες, τέτοια περιστατικά έρχονται να συμπληρώσουν την τραγωδία.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλές υλικές ζημιές κατά μήκος της πολιτείας», ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Μισισίπι.

«Εβδομήντα δύο χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αυτή τη στιγμή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε ο οργανισμός, επισημαίνοντας πως οι αριθμοί αυτοί ενδεχομένως να καταγράψουν άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Τέιτ Ρίβερς, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μισισίπι, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Κηρύσσω απόψε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Μισισίπι, το οποίο σάρωσαν ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους ότι «δεν είναι μόνοι».

Από χθες, ο κυβερνήτης ζητά από τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τις συστάσεις προστασίας κατά του νέου κορονοϊού μιας και τα κρούσματα αγγίζουν τα 2.000.000, εφόσον σπεύσουν σε κάποιο δημόσιο καταφύγιο για να προστατευτούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πανικός: Μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής χοιρινού κρέατος έκλεισε μετά από 240 κρούσματα κορωνοϊού!

Πανικός επικρατεί στις ΗΠΑ, με ένα εργοστάσιο παραγωγής χοιρινού κρέατος να κλείνει, ύστερα από επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, που βρέθηκαν σε 240 εργάτες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Smithfield Foods, της οποίας το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στην Νότια Ντακότα, ενώ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παραγωγή κρέατος στις ΗΠΑ, κατέχοντας το 4-5% του συνόλου της παραγωγής, παρέχοντας περίπου 130 εκατομμύρια μερίδες το μήνα, δηλαδή 18 εκατομμύρια την ημέρα, τόνισε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και, κάπως έτσι, η εγκατάσταση κλείνει.

Αυτό, φυσικά, είναι κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην παραγωγή κρέατος, την ώρα που οι ΗΠΑ μαστίζονται από τον φονικό ιό. «Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το κλείσιμο κι άλλων πρωτεϊνικών εργοστασίων στην χώρα, μας οδηγεί στο να έχουμε πρόβλημα στο απόθεμα κρέατος», επεσήμανε ο Κένεθ Σάλιβαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι «είναι απίθανο να γεμίζουν τα ράφια στα μαγαζιά, αν δε δουλεύουν τα εργοστάσια».

Ο ίδιος, πάντως, θέλησε παρά την ανακοίνωση για κλείσιμο του εργοστασίου επ’ αόριστον, να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας πως «πιστεύουμε, ότι είναι υποχρεώσή μας η παροχή τροφής για την χώρα περισσότερο από ποτέ».

Το καλό νέο, πάντως, είναι πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο κορωνοϊός έχει μεταδοθεί μέσω των φαγητών ή των πακέτων, σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, κάτι που μειώνει κατά κάποιο τρόπο την ανησυχία για το εν λόγω ζήτημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share