Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πανικός: Μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής χοιρινού κρέατος έκλεισε μετά από 240 κρούσματα κορωνοϊού!

Πρόβλημα στην παραγωγή!

13 Απριλίου 2020 15:09
Πανικός: Μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής χοιρινού κρέατος έκλεισε μετά από 240 κρούσματα κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικρατεί στις ΗΠΑ, με ένα εργοστάσιο παραγωγής χοιρινού κρέατος να κλείνει, ύστερα από επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, που βρέθηκαν σε 240 εργάτες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Smithfield Foods, της οποίας το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στην Νότια Ντακότα, ενώ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παραγωγή κρέατος στις ΗΠΑ, κατέχοντας το 4-5% του συνόλου της παραγωγής, παρέχοντας περίπου 130 εκατομμύρια μερίδες το μήνα, δηλαδή 18 εκατομμύρια την ημέρα, τόνισε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και, κάπως έτσι, η εγκατάσταση κλείνει.

Αυτό, φυσικά, είναι κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην παραγωγή κρέατος, την ώρα που οι ΗΠΑ μαστίζονται από τον φονικό ιό. «Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το κλείσιμο κι άλλων πρωτεϊνικών εργοστασίων στην χώρα, μας οδηγεί στο να έχουμε πρόβλημα στο απόθεμα κρέατος», επεσήμανε ο Κένεθ Σάλιβαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι «είναι απίθανο να γεμίζουν τα ράφια στα μαγαζιά, αν δε δουλεύουν τα εργοστάσια».

Ο ίδιος, πάντως, θέλησε παρά την ανακοίνωση για κλείσιμο του εργοστασίου επ’ αόριστον, να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας πως «πιστεύουμε, ότι είναι υποχρεώσή μας η παροχή τροφής για την χώρα περισσότερο από ποτέ».

Το καλό νέο, πάντως, είναι πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο κορωνοϊός έχει μεταδοθεί μέσω των φαγητών ή των πακέτων, σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, κάτι που μειώνει κατά κάποιο τρόπο την ανησυχία για το εν λόγω ζήτημα.

Θρήνος για τον Ντόναλντ Τραμπ: Φίλος και χρηματοδότης του πέθανε από κορωνοϊό!

Θρήνος για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την ώρα που η χώρα του μαστίζεται από τον κορωνοϊό, είδε κι έναν φίλο του, ο οποίος αποτελούσε βασικό του χρηματοδότη να πεθαίνει εξαιτίας του φονικού ιού.

O Στάνλει Σέρα, 78 χρόνων, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς Αμερικανούς επιχειρηματίες στο Real Estate καθώς και πολυετής χρηματοδότης του ρεπουμπλικανικού κόμματος και φίλος του προέδρου.

Καθώς ανήκε, λόγω ηλικίας, στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλευόταν από τις 24 Μαρτίου. Οι επιπλοκές ήταν πολύ σοβαρές με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας, που έχει στην κατοχή του πολλά γνωστά κτήρια της Νέας Υόρκης, να καταλήξει.

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ είχε αναφερθεί σε έναν φίλο που μάχεται «την μοχθηρότητα» του κορωνοϊού. Πλέον πιστεύεται ότι αναφερόταν στον Σέρα, καθώς οι αναφορές του ταυτίζονται με την πορεία της υγείας του.

Από το 2016 έως το 2019 ο εκλιπών είχε ενισχύσει τον Τραμπ και τις εκστρατείες του με το συνολικό ποσό των 402.800 δολαρίων.

Αναφερόμενος στον φίλο του, το 2019 κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, ο Ντόναλντ Τραμπ τον είχε περιγράψει ως έναν «από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και ανθρώπους της αγοράς ακινήτων στον κόσμο».

«Είναι υπέροχος τύπος και είναι κοντά μου από την αρχή», είχε προσθέσει τότε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share