Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θετικά τρία βρέφη στο Ιπποκράτειο - Διασωληνωμένο το ένα

Θρίλερ

13 Απριλίου 2020 09:42
Κορωνοϊός: Θετικά τρία βρέφη στο Ιπποκράτειο - Διασωληνωμένο το ένα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο ακόμα βρέφη 3,5 και 9 μηνών μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αφού βρέθηκαν θετικά στο νέο κορωνοϊό.

Παράλληλα, στην νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύεται και ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω άλλων προβλημάτων υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).Τ ο πρώτο δείγμα του βρέφους για κορωνοϊό είχε βγει αρνητικό, ωστόσο το δεύτερο ήταν θετικό, την ίδια ώρα που θρίλερ επικρατείκαι σε γηροκομείο της Νέας Μάκρης με κρούσματα του φονικού ιού.

Κορωνοϊός Γερμανία: Εκατοντάδες νεκροί σε 24 ώρες - Πόσα τα νέα κρούσματα;

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός το περασμένο 24ωρο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 126 και ανέρχεται πλέον σε 2.799.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα ήταν 2.537, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να φθάνει πλέον τους 123.016, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι σχετικά μικρότερος από εκείνον που καταγράφηκαν χθες Κυριακή (2.821) και σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη ημέρα επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γερμανία, με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Κορωνοϊός Ελλάδα: "Είμαστε στο δεύτερο ημίχρονο -Ανησυχία για..."

Στην κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θύμισε στους πολίτες ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομά, τα γηροκομεία, οι δομές φιλοξενίας μεταναστών κ.α.

«Αρα δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα Υγείας να μην αντέξει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

«Είμαστε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά...»

«Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση» Στον γενικό πληθυσμό συνέχισε «έχουμε δει το χειρότερο» όμως αυτές οι εστίες είναι φαινόμενο ανησυχητικό.

Ο κ. Σύψας υπογράμμισε παράλληλα την αναγκαιότητα όλοι να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα. Ο καθηγητής εξήγησε ότι την εξέλιξη του Μαΐου θα κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πάσχα και οι εστίες υπερμετάδοσης που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπ. Υγείας οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται στους 98, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 2.214.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share