Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο τραγουδιστής Δημήτρης Νεζερίτης

Σοκ!

13 Απριλίου 2020 08:53
Πέθανε ο τραγουδιστής Δημήτρης Νεζερίτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η απώλεια του τραγουδιστή Δημήτρη Νεζερίτη ο οποίος έφυγε από την ζωή. Ενώ, σε νοσοκομείο των Βρυξελλών πέθανε σε ηλικία 57 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής Θεόδωρος Παπάζογλου

Ο Δημήτρης Νεζερίτης είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον ελληνικό τραγούδι, ενώ το 1992 είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο εκλιπών είχε συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, τους Γ. Πάριο, τον Δ. Μητροπάνο, την Βίκυ Μοσχολιού, την Τζένη Βάνου, τον Παύλο Μενιδιάτη και πολλούς ακόμα την δεκαετίες του 70 και του 80. Ο Δημήτρης Νεζερίτης ήταν ένθερμος φίλος της Παναχαϊκής και είχε ερμηνεύσει τον ύμνο της.

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του σπουδαίου ερμηνευτή Δημήτρη Νεζερίτη.

Ο Δημήτρης Νεζερίτης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (12/4) έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω του τεράστιο κενό, αλλά παράλληλα μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τραγούδησε τον ύμνο της ομάδας μας. "Θεά - Θεά - Θεά δυναμική, η ΠΑ - η ΠΑ - η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ"!

Η φωνή του Δημήτρη Νεζερίτη μας συντροφεύει εδώ και χρόνια στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από την ερμηνεία του στον ύμνο της Παναχαϊκής, υπήρξε και ένθερμος υποστηρικτής της.

Μάλιστα σε πολλές εμφανίσεις του στα νυχτερινά κέντρα, έβγαινε στην σκηνή με το κασκόλ της Παναχαϊκής! Δημήτρη, η "κοκκινόμαυρη" οικογένεια σου εύχεται καλό ταξίδι».

Σοκ: Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό διάσημος τραγουδιστής (videos)

O κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και έτσι και ο Αμερικανός τραγουδιστής της κάντρι και φολκ μουσικής, Τζον Πράιν πέθανε από επιπλοκές του φονικού ιού σε ηλικία 73 ετών.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του τραγουδιστή επιβεβαίωσε τον θάνατό του εκ μέρους της οικογένειάς του! Μια είδηση που έρχεται λίγο μετά και από εκείνη της 33χρονης εγκύου που πέθανε από τον ίδιο ιο.

Και η σύζυγός του ειχε διαγνωστεί με κορωνοϊό

Ο Πράιν νοσηλευόταν σε νοσοκομείο αρκετές εβδομάδες και στις 17 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικός στον SARS-CoV-2.

Η σύζυγος και μάνατζέρ του, Φιούνα Γουίλαν Πράι, είχε διαγνωστεί με τον ιό νωρίτερα, αλλά είχε αναρρώσει και με ανακοινώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωνε για την κατάσταση του Τζον Πράιν, την οποία είχε χαρακτηρίσει κρίσιμη, καθώς είχε παρουσιάσει πνευμονία.

«Είναι δύσκολο για μας να το κοινοποιούμε» αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωση. «Αλλά πολλοί από εσάς αγαπήσατε και υποστηρίξατε τον Τζον όλα αυτά τα χρόνια, θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας δώσουμε την ευκαιρία να στείλετε ακόμη περισσότερη αγάπη και υποστήριξη τώρα. Και ξέρετε ότι σας αγαπάμε, και ότι ο Τζον σας αγαπά».

Αυτός ήταν ο διάσημος τραγουδιστής

Για τα τραγούδια του ο Τζον Πράιν τιμήθηκε από τα Americana Music Awards, το Hall of Fame των Τραγουδοποιών του Νάσβιλ και πολλούς ακόμη θεσμούς. Κέρδισε Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Σύγχρονο Φολκ Άλμπουμ το 1992 και το 2006 με τα «Missing Years» και «Fair & Square». Επέστρεψε το 2018 με το πρώτο του άλμπουμ σε 13 χρόνια, «The Tree of Forgiveness».

Γεννημένος στο Ιλινόις το 1946, ο Πράιν έμαθε κιθάρα στα πρώτα του εφηβικά χρόνια. Υπηρέτησε στο στρατό και εργάστηκε ως ταχυδρομικός υπάλληλος προτού ξεκινήσει να παίζει μουσική στο Σικάγο στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Συνέβαλε στην άνοδο της φολκ σκηνής της πόλης.

Ο Πράιν κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1971, στο οποίο συμπεριέλαβε τραγούδια όπως «Angel from Montgomery» και «Paradise».

Μετά από οκτώ άλμπουμ που απέσπασαν καλές κριτικές και αποδοχή με τη δισκογραφική Atlantic and Asylum ο Πράιν έκανε διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις για τέσσερα χρόνια για να επανεξετάσει την καριέρα του.
Το 1984 πήρε τον έλεγχο της μουσικής του και ίδρυσε την ανεξάρτητη δισκογραφική Oh Boy Records σε συνεργασία με τον μάνατζέρ του Αλ Μπουνέτα.

Το 1996 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου από τον λαιμό, ωστόσο κατάφερε να ξαναβρεί τη φωνή του. Το 2013 υποβλήθηκε σε άλλη μία επέμβαση για καρκίνο του πνεύμονα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share