Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Πάργα

Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου!

13 Απριλίου 2020 07:11
Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Πάργα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:44 τα ξημερώματα στην περιοχή της Πάργας. Η περιοχή χτυπήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες περίπου από έναν ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε αρκετές ζημιές σε σπίτια, αλλά και μνημεία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάργας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμό μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στις 05:42, στην Κρήτη. Με τον Εγκέλαδο να χτυπά χθες και στην περιοχή της Κορίνθου και να γίνεται αισθητός ακόμη και στην Αθήνα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 20 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 103 χλμ. νότια του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο τα 85 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας της Ζάκρου.

Διπλή σεισμική δόνηση στην Ελλάδα (photo)

Διπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ελλάδα, με τον Εγκέλαδο να χτυπά τόσο την Κόρινθο όσο και την Κεφαλονιά. Ενώ, χθες ταρακουνήθηκε και η Θήβα.

Συγκεκριμένα, σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κόρινθο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

​Το επίκεντρο του σεισμού - ο οποίος σημειώθηκε στις 00.14 - εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά από την Κόρινθο. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ. Βάσει μαρτυριών στο EMSC, η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός - σε μικρότερο βαθμό - και σε περιοχές της Αττικής.

Επίσης, στη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε άλλη μία αισθητή δόνηση, αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 14 χλμ νοτιοδυτικά της Ιθάκης και πιο συγκεκριμένα έξω από το λιμάνι της Σάμης, με εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share