Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς: Ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα!

Τι δήλωσε;

12 Απριλίου 2020 18:55
Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς: Ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξαλλος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς με το γεγονός, ότι πραγματοποιήθηκε κανονικά η Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα, παρά τη ρητή απαγόρευση που υπάρχει από τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ήταν κάθετος ως προς το θέμα και ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Δείτε και τις σκηνές απείρου κάλλους, με παπάδες να εξομολογούν μέσα σε αυτοκίνητα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δε θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα» - «Μαύρα» μαντάτα από καθηγητή για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι προειδοποιήσεις συνεχίζονται σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, με καθηγητή από τη Βρετανία να αναφέρει, ότι θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Άνταμ Κουτσάρσκι του London School of Hygiene and Tropical Medicine προφανώς κάνει λόγο για την Βρετανία, ωστόσο σχεδόν ίδια περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου με πάνω από 3 δισ. ανθρώπους να περιλαμβάνονται σε αυτά.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο BBC, τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν ξαφνικά στην προ κορωνοϊού κατάσταση. Δείτε, παράλληλα, ποιες είναι οι τελευταίες αποφάσεις για το ζήτημα στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε ξαφνικά να επανέλθουμε στο φυσιολογικό, αυτό θα οδηγούσε σε μια νέα έκρηξη των κρουσμάτων» λέει ο επιστήμονας.

«Πρέπει να μειωθούν οι λοιμώξεις κατά 60-70%. Αν πάρουμε πίσω τώρα το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πρέπει να φέρουμε κάτι άλλο στη θέση του, ώστε να μην επιδεινωθεί πάλι η κατάσταση. Γιατί ο βασικός κανόνας δεν θα αλλάξει: Όποιος έχει τον ιό, κολλάει κατά μέσο όρο άλλους 3».

Σχετικά με τους ελέγχους, ο Kucharski ανέφερε πως το να γίνονται μαζικά και σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι τώρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

Αυτό όπως λέει θα σήμαινε ότι εντοπίζονται εγκαίρως τα κρούσματα, και άρα απομονώνονται δεν μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Αν γινόταν αυτό θα σήμαινε ότι δε θα χρειαζόμασταν σκληρά μέτρα περιορισμού. Ωστόσο ακόμα και με τα μαζικά τεστ, θα πρέπει να μειώσουμε κατά 60-70% τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, για να περιοριστεί κατά πολύ η εξάπλωση του ιού.

Τα μαζικά τεστ από μόνα τους δεν φτάνουν για να επαναφέρουν τη ζωή στο προ κορωνοϊού στάδιο.

Ένας άλλος τρόπος δράσης όπως λέει ο Kucharski, είναι το να ενισχυθεί η θωράκιση για τις ευπαθείς ομάδες. Αντί δηλαδή να γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού παντού, να γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως λέει τα περιοριστικά μέτρα βοηθούν στο να μην γεμίζουν οι ΜΕΘ, αλλά το ίδιο ίσως θα μπορούσε να κάνει και τακτική θωράκισης των ευπαθών ομάδων, ακόμα κι αν ο κορονοϊός εξαπλωνόταν σε άλλους, πιο νέους και υγιείς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share