Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πιθανό να υπάρξει φάρμακο στην Ελλάδα σε τρεις μήνες

Τα ευχάριστα νέα της ημέρας

12 Απριλίου 2020 15:17
Κορωνοϊός: Πιθανό να υπάρξει φάρμακο στην Ελλάδα σε τρεις μήνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται σήμερα (12/4) για τον κορωνοϊό και την αντιμετώπισή του, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξει χρήση του φαρμάκου εναντίον του στην χώρα μας στους επόμενους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θόδωρο Τρύφων, υπάρχουν ελπίδες για χρήση του στην Ελλάδα έως τον Ιούλιο. Δείτε και την εκτίμηση αμερικανικού Ινστιτούτου για τους θανάτους στην Ελλάδα.

«Υπάρχει μια ελληνική ερευνητική προσπάθεια, η μελέτη Greco 19, η οποία ερευνά το φάρμακο με την δραστική ουσία κολχικίνη για πιθανές επιπτώσεις και πως μπορεί να αντιμετωπίσει επιπτώσεις στην καρδιά και τους πνεύμονες από το κορωνοϊό και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελέσματα γι’ αυτήν την μελέτη και για άλλες μελέτες θα έχουμε μέσα σε 2 μήνες.

Κάποια φάρμακα θα μπουν στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες φάσεις της θεραπείας του κορονοϊού.... Ερευνώνται σε ασθενείς», δήλωσε ο κ. Τρύφων στον ΣΚΑΪ.

Ακόμη δύο νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Στους 98 το σύνολο

Ακόμη δύο νεκροί από κορωνοϊό σημειώθηκαν στην χώρα μας το μεσημέρι της Κυριακής (12/4), με το συνολικό απολογισμό να φτάνει τους 98. Ο εφιάλτης, παράλληλα, επανέρχεται στην Ισπανία.

Δύο άνδρες, συγκεκριμένα, κατέληξαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το συνολικό απολογισμό των θυμάτων από τον φονικό ιό στην Ελλάδα και φτάνοντάς τον κοντά στο «μαύρο φράγμα» των 100.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ηλικιωμένους 85 και 88 ετών οι οποίοι είχαν αμφότεροι υποκείμενα νοσήματα.

Από χθες το απόγευμα, η χώρα μετράει 5 νεκρούς, αφού όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, τρεις συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το βράδυ του Σαββάτου.

Το πρώτο θύμα, 60 ετών, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη μετά τη διακομιδή του από την Πτολεμαΐδα στις 3 Απριλίου. Ο 60χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία έπασχε από καρκίνο, ενώ ο 61χρονος που νοσηλευόταν επίσης στο ίδιο νοσοκομείο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ήταν, κατά πληροφορίες, πρώτην καπνιστής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share